Jiří Korn slaví 75 let: Extravaganci vyhledává. Pogratuloval mu i Leoš Mareš


Hashtagy článku: #Jiří Korn #Leoš Mareš
zdroj: Foto: instagram.com/Koláž: bulwar.cz
reklama
Rate this post

Jiří Korn, jeden z nejuznávanějších umělců české hudební scény, oslavuje půlkulaté 75. narozeniny dne 17. května. Jeho kariéra začala již v šedesátých letech minulého století a od té doby se stal ikonou nejen v oblasti hudby, ale i v oblasti módy a umění jako celku. Jiří Korn byl členem slavných hudebních skupin Rebels a Olympic, ale brzy se osamostatnil a začal působit jako sólový zpěvák. Vedle hudby se věnoval také tanci a muzikálům, což vytváří komplexní obraz umělce s mnoha talentovanými odvětvími.

Jiří Korn nejenže umí ohromit svým hlasem, ale také svým smyslem pro extravaganci a originálním stylem oblékání. Jeho odvážné módní volby a schopnost kombinovat různé prvky oblečení si získaly srdce mnoha fanoušků. Nezapomenutelnými momenty z jeho života jsou například jízda na koloběžce a odvaha nosit sukně, čímž se stal jedním z prvních mužů v České republice, kdo se odvážil takto experimentovat s módou.

Foto: instagram.com

V roce 2002 Jiří Korn stál u zrodu vokálního kvarteta 4TET, které vydalo 4 alba a získalo si širokou popularitu. Kromě hudby se také objevil v několika filmech, čímž rozšířil své umělecké portfolio.

„Nebýt módních trendů, šlo by všechno vpřed asi pomaleji, a navíc nudně. Móda zkrátka hýbe světem. A mnou taky,“ řekl Jiří Korn pro server Dáma.cz, zdůrazňujíc tím důležitost módy a stylu v jeho životě.

Na konci září tohoto roku plánuje Jiří Korn několik koncertů v Praze, kde se jeho fanoušci mohou těšit na jedinečný zážitek plný vášně a hudby. Jeho životní jubileum bylo oslavováno i na rádiu Evropa 2, kde moderátor a producent Leoš Mareš spolu se svými kolegy připravili nezapomenutelnou show plnou překvapení a radosti.

Jiří Korn je umělec, který svým talentem, osobitým stylem a neuvěřitelným entuziasmem stále inspiruje nové generace a dokazuje, že umění nemá hranic. Jeho hudební odkaz je nesmrtelný a jeho módní vize stále živá. Jen málokdo dokáže spojit tolik různorodých talentů pod jednou osobou a být tak unikátní a nezaměnitelný jako právě Jiří Korn.

Pokračujte ve čtení.
Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení