Ananasový sýrový míček: Sladko-slaný hit každé oslavy

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Složení:

reklama
  • 2 balení (každé 225 g) smetanového sýra, změklého
  • 1 šálek drceného ananasu, dobře okapaného
  • 1/2 šálku nasekané zelené papriky
  • 1/4 šálku nasekané zelené cibulky
  • 2 šálky strouhaného čedaru
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1/2 lžičky soli (volitelně)
  • 1 šálek nasekaných pekanových ořechů nebo vlašských ořechů na obalení
  • Čerstvá petržel na ozdobu (volitelně)
  • Sušenky na podávání

Postup přípravy:

  1. Příprava směsi:
    • V míse smíchejte změklý smetanový sýr, okapaný drcený ananas, nasekanou zelenou papriku, zelenou cibulku, strouhaný čedar, česnekový prášek, cibulový prášek, worcesterskou omáčku a sůl.
    • Míchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  2. Tvarování míčku:
    • Ze směsi vytvarujte kouli. Pokud je směs příliš měkká, dejte ji na 30 minut do lednice, aby ztuhla.
  3. Obalení:
    • Nasekané ořechy rozložte na talíř a sýrový míček v nich obalte, aby byl rovnoměrně pokryt.
  4. Chlazení:
    • Zabalte míček do potravinové fólie a dejte do lednice na 2–3 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě propojily.
  5. Podávání:
    • Před podáváním můžete ozdobit petrželí a servírovat s oblíbenými sušenkami.

Tipy pro dokonalý ananasový sýrový míček:

  • Důkladné okapání ananasu: Přebytečná šťáva by mohla způsobit přílišnou měkkost směsi.
  • Přizpůsobení chuti: Pro pikantnější variantu přidejte jemně nasekané jalapeño papričky nebo špetku kajenského pepře.
  • Alternativy ořechů: Pokud máte alergii na ořechy, můžete míček obalit v nasekané petrželce, strouhaném sýru nebo drcených sušenkách.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení