Příprava domácího skořicového chleba je příjemným a jednoduchým procesem, který zvládne každý milovník pečení. Tento sladký chléb je ideální pro snídani, brunch nebo jako lahodná svačina. Následující recept vás provede jednotlivými kroky k dosažení dokonalého skořicového chleba.
Skořicový chléb, jak ho dnes známe, má své kořeny v tradičních evropských sladkých pečivech. Jeho základ lze vystopovat až ke skandinávským zemím, kde se skořice hojně využívá v různých druzích pečiva – zejména ve švédských „kanelbullar“, tedy skořicových šnecích. Postupem času se tento styl pečení rozšířil i do dalších částí Evropy a Severní Ameriky, kde se stal velmi populárním zejména ve formě sladkých chlebů, rolád a bábovek. Oblíbenost skořicového chleba není náhodná – skořice je koření s dlouhou historií nejen v kulinářství, ale i v tradiční medicíně.