Fantastické vepřové řízky pečené v troubě: Na smažené si po nich už ani nevzpomenete!

Dnes vám přinášíme recept, který vás dozajista nadchne. Jedná se totiž o netradiční vepřové řízky v těstíčku, kterou jsou připravovány v troubě.
zdroj: Pixabay
reklama
3.5/5 - (35 votes)

Máte rádi řízky? A co takhle vyzkoušet je nesmažené, ale pečené?

To je nápad, který jistě stojí určitě za vyzkoušení.

Legenda totiž praví, že kdo tento recept ochutnal, tak si na smažené už ani nevzpomene!

Co budeme potřebovat?

 

  • 500 g vepř. masa
  • 5 vajíček
  • 200 g hladké mouky
  • 400 g strouhaného sýru
  • sůl

Jaký je postup přípravy?

 

Maso omyjeme a osušíme...

Pokračování článku na další stránce

[nextpage]

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme, nasolíme si jej a přípravíme tak maso na obalení ve speciálním těstíčku. Začneme obalovat prvně v mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře.

Kouzlo receptu spočívá v tom, že uděláme ještě jedno kolo a obalíme opět v mouce a znovu ve vejcích.

Na závěr ještě obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru.

zdroj: Pixabay

Obalené řízky potom vyložíme postupně na pekáč. Pečeme v nahřáté troubě za teploty 170-180 stupňů.

Během pečení ještě otočíme tak, aby se nám řízky pěkně opekly z každé strany.

Jakmile uvidíte, že jsou po povrchu zlatavé, poznáte, že jsou hotové a můžete servírovat.

PS: Snad vám bude chutnat :)

PS2: Napište nám do komentářů, zda-li je legenda o tom, že si již na smažené ani nevzpomenete, opravdu pravdivá.

reklama
Pokračujte ve čtení.
3.5/5 - (35 votes)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučujeme
Doporučené k přečtení