reklama
Ingredience:
reklama
- 2 velké zralé broskve (nebo 4 menší)
- 1 balení (8 oz) chlazeného těsta na croissanty
- 1/2 šálku nesoleného másla (1 tyčinka)
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 šálek vody
- Vanilková zmrzlina nebo šlehačka (volitelně, k podávání)
Postup:
- Předehřejte troubu na teplotu uvedenou na obalu těsta na croissanty.
- Broskve důkladně omyjte a rozpulte, odstraňte pecky. Pokud používáte menší broskve, můžete je ponechat celé.
- Těsto na croissanty rozbalte a rozdělte na jednotlivé trojúhelníky podle návodu na obalu.
- Na široký konec každého trojúhelníku položte polovinu broskve (nebo celou malou broskev). Těsto zaviňte kolem broskve, začněte od širokého konce a podle potřeby zastrčte okraje, aby byla broskev zcela obalena.
- V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Po rozpuštění přidejte krystalový cukr, vodu, vanilkový extrakt a mletou skořici. Vše míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs se dobře nespojí. Nechte několik minut probublávat, aby se chutě propojily.
- Pekáč dostatečně velký na to, aby se do něj vešly všechny knedlíčky v jedné vrstvě, vymažte tukem.
- Každý zabalený broskvový knedlíček opatrně přendejte do vymazaného pekáče.
- Přelijte připravenou máslovou směs rovnoměrně přes knedlíčky, aby byly všechny dobře pokryté.
- Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte podle pokynů na obalu těsta nebo dokud knedlíčky nezezlátnou a nejsou propečené.
- Po vyjmutí z trouby nechte knedlíčky mírně vychladnout.
- Podávejte teplé, případně s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou pro ještě lahodnější zážitek.