Jednoduché broskvové knedlíčky: Lahodný letní dezert

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 2 velké zralé broskve (nebo 4 menší)
  • 1 balení (8 oz) chlazeného těsta na croissanty
  • 1/2 šálku nesoleného másla (1 tyčinka)
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 šálek vody
  • Vanilková zmrzlina nebo šlehačka (volitelně, k podávání)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na teplotu uvedenou na obalu těsta na croissanty.
  2. Broskve důkladně omyjte a rozpulte, odstraňte pecky. Pokud používáte menší broskve, můžete je ponechat celé.
  3. Těsto na croissanty rozbalte a rozdělte na jednotlivé trojúhelníky podle návodu na obalu.
  4. Na široký konec každého trojúhelníku položte polovinu broskve (nebo celou malou broskev). Těsto zaviňte kolem broskve, začněte od širokého konce a podle potřeby zastrčte okraje, aby byla broskev zcela obalena.
  5. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Po rozpuštění přidejte krystalový cukr, vodu, vanilkový extrakt a mletou skořici. Vše míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs se dobře nespojí. Nechte několik minut probublávat, aby se chutě propojily.
  6. Pekáč dostatečně velký na to, aby se do něj vešly všechny knedlíčky v jedné vrstvě, vymažte tukem.
  7. Každý zabalený broskvový knedlíček opatrně přendejte do vymazaného pekáče.
  8. Přelijte připravenou máslovou směs rovnoměrně přes knedlíčky, aby byly všechny dobře pokryté.
  9. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte podle pokynů na obalu těsta nebo dokud knedlíčky nezezlátnou a nejsou propečené.
  10. Po vyjmutí z trouby nechte knedlíčky mírně vychladnout.
  11. Podávejte teplé, případně s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou pro ještě lahodnější zážitek.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení