Krémové hovězí na toastu: Oblíbená klasika americké kuchyně

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Krémové hovězí na toastu, známé také pod vojenskou přezdívkou "S.O.S." (v překladu "něco na šindeli"), je tradiční americké jídlo, které se vyznačuje jednoduchostí a sytostí. Tento pokrm, oblíbený zejména během 20. století, kombinuje sušené hovězí maso s krémovou omáčkou podávanou na křupavém toastu.

Původ tohoto jídla sahá až do počátku 20. století, kdy bylo zařazeno do vojenských jídelníčků. První zmínka o receptu pochází z roku 1910 z "Příručky pro armádní kuchaře", kde byl uveden jako "dušené, sekané hovězí". Během druhé světové války získalo jídlo přezdívku "S.O.S." a stalo se základním pokrmem pro americké vojáky díky své jednoduchosti, dostupnosti surovin a schopnosti zasytit.


Pokračujte ve čtení článku na další straně.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení