Lahodné spojení chutí: Kuřecí pot pie s těstovinami

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 2 šálky vařeného kuřecího masa, nakrájeného nebo natrhaného
  • 8 uncí těstovin (např. rotini, penne nebo podle preference)
  • 2 lžíce másla
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 šálek mrkve, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek hrášku
  • 1 šálek kukuřice
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)

Postup přípravy:

  1. Příprava těstovin:
    • Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu. Po uvaření je sceďte a odložte stranou.
  2. Příprava kuřecího masa:
    • Pokud nemáte předem připravené kuřecí maso, uvařte ho a nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky.
  3. Smažení zeleniny:
    • Ve velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni.
    • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezesklovatí a neuvolní aroma, přibližně 3–4 minuty.
    • Přidejte mrkev a pokračujte v restování dalších 5 minut, dokud nezačne měknout.
  4. Příprava omáčky:
    • Posypte zeleninu moukou a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo.
    • Postupně přilévejte kuřecí vývar za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky.
    • Přidejte mléko a smetanu a pokračujte v míchání, dokud směs nezačne houstnout.
  5. Přidání kuřecího masa a zeleniny:
    • Vmíchejte připravené kuřecí maso, hrášek a kukuřici do omáčky.
    • Přidejte sušený tymián a rozmarýn a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
    • Nechte směs jemně probublávat 5–7 minut, dokud omáčka nezhoustne a zelenina nezměkne.
  6. Spojení s těstovinami:
    • Do pánve přidejte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
    • Posypte strouhaným parmazánem a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a rovnoměrně nerozprostře.
  7. Servírování:
    • Hotový pokrm ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
    • Podávejte teplé a vychutnejte si tuto lahodnou kombinaci chutí.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení