reklama
Ingredience:
reklama
- 2 šálky vařeného kuřecího masa, nakrájeného nebo natrhaného
- 8 uncí těstovin (např. rotini, penne nebo podle preference)
- 2 lžíce másla
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 šálek hrášku
- 1 šálek kukuřice
- 1/4 šálku hladké mouky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- Sůl a pepř podle chuti
- 1/2 šálku strouhaného parmazánu
- Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Příprava těstovin:
- Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu. Po uvaření je sceďte a odložte stranou.
- Příprava kuřecího masa:
- Pokud nemáte předem připravené kuřecí maso, uvařte ho a nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky.
- Smažení zeleniny:
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezesklovatí a neuvolní aroma, přibližně 3–4 minuty.
- Přidejte mrkev a pokračujte v restování dalších 5 minut, dokud nezačne měknout.
- Příprava omáčky:
- Posypte zeleninu moukou a důkladně promíchejte, aby se vše obalilo.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky.
- Přidejte mléko a smetanu a pokračujte v míchání, dokud směs nezačne houstnout.
- Přidání kuřecího masa a zeleniny:
- Vmíchejte připravené kuřecí maso, hrášek a kukuřici do omáčky.
- Přidejte sušený tymián a rozmarýn a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Nechte směs jemně probublávat 5–7 minut, dokud omáčka nezhoustne a zelenina nezměkne.
- Spojení s těstovinami:
- Do pánve přidejte uvařené těstoviny a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Posypte strouhaným parmazánem a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a rovnoměrně nerozprostře.
- Servírování:
- Hotový pokrm ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
- Podávejte teplé a vychutnejte si tuto lahodnou kombinaci chutí.