reklama
Ingredience:
reklama
- 2 šálky vařeného, natrhaného kuřecího masa
- 2 plechovky (každá 10,5 oz) krémové kuřecí polévky
- 1 šálek zakysané smetany
- 1 šálek strouhaného čedaru
- 1 plechovka (16,3 oz) chlazených sušenek (např. Pillsbury Grands)
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1/4 šálku nasekané zelené cibulky (volitelně)
- 1/2 šálku mraženého hrášku a mrkve (volitelně)
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 °C a lehce vymažte zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
- Sušenky nakrájejte na čtvrtiny a odložte stranou.
- Ve velké míse smíchejte kuřecí maso, krémovou polévku, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, mléko, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř. Pokud používáte mraženou zeleninu, přidejte ji nyní.
- Opatrně vmíchejte nakrájené sušenky do směsi, aby byly rovnoměrně obalené.
- Přendejte směs do připravené zapékací mísy a rovnoměrně ji rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, dokud sušenky nezezlátnou a pokrm nebude bublat.
- Po vyjmutí z trouby potřete povrch rozpuštěným máslem a posypte nasekanou zelenou cibulkou, pokud si přejete.
- Nechte pokrm několik minut odpočinout před podáváním.
Tipy pro úpravy:
- Přidání zeleniny: Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete do směsi přidat mražený hrášek, mrkev nebo kukuřici.
- Kořenění: Pro pikantnější chuť přidejte špetku kajenského pepře nebo nasekané jalapeño papričky.
- Alternativy masa: Místo kuřecího masa můžete použít krůtí nebo šunku.