Lahodný kuřecí zapečený pokrm s nadýchanými sušenkami

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 2 šálky vařeného, natrhaného kuřecího masa
  • 2 plechovky (každá 10,5 oz) krémové kuřecí polévky
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 1 plechovka (16,3 oz) chlazených sušenek (např. Pillsbury Grands)
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/4 šálku nasekané zelené cibulky (volitelně)
  • 1/2 šálku mraženého hrášku a mrkve (volitelně)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C a lehce vymažte zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
  2. Sušenky nakrájejte na čtvrtiny a odložte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso, krémovou polévku, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, mléko, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř. Pokud používáte mraženou zeleninu, přidejte ji nyní.
  4. Opatrně vmíchejte nakrájené sušenky do směsi, aby byly rovnoměrně obalené.
  5. Přendejte směs do připravené zapékací mísy a rovnoměrně ji rozetřete.
  6. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, dokud sušenky nezezlátnou a pokrm nebude bublat.
  7. Po vyjmutí z trouby potřete povrch rozpuštěným máslem a posypte nasekanou zelenou cibulkou, pokud si přejete.
  8. Nechte pokrm několik minut odpočinout před podáváním.

Tipy pro úpravy:

  • Přidání zeleniny: Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete do směsi přidat mražený hrášek, mrkev nebo kukuřici.
  • Kořenění: Pro pikantnější chuť přidejte špetku kajenského pepře nebo nasekané jalapeño papričky.
  • Alternativy masa: Místo kuřecího masa můžete použít krůtí nebo šunku.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení