Lahodný Philly Cheesesteak Kastrol: Recept na syté a chutné jídlo

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1,5 kg tenkých plátků hovězího masa (např. roštěná nebo svíčková)
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 200 g smetanového sýra, změklého
  • 120 ml majonézy
  • 100 g strouhaného provolone sýra (nebo jiného oblíbeného sýra)
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • 50 g strouhaného parmazánu

Směs koření:

  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky drcených chilli vloček (dle chuti)
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte tenké plátky hovězího masa a restujte, dokud nezhnědnou. Během restování osolte a opepřete. Hotové maso vyjměte z pánve a odložte stranou.
  3. Do téže pánve přidejte nakrájenou cibuli, zelenou papriku a žampiony. Smažte, dokud zelenina nezměkne a mírně nezkaramelizuje, přibližně 5–7 minut. Poté odstavte z ohně.
  4. V míse smíchejte smetanový sýr a majonézu do hladké konzistence. Přidejte strouhaný parmazán a polovinu množství strouhaných sýrů provolone a mozzarella. Důkladně promíchejte, až vznikne krémová směs.
  5. V malé misce smíchejte česnekový prášek, cibulový prášek, sušené oregano, sušenou bazalku, drcené chilli vločky, sůl a pepř.
  6. Do vymazané zapékací mísy (o rozměrech 23×33 cm) rozložte polovinu restovaného hovězího masa a posypte polovinou připravené směsi koření.
  7. Na maso rovnoměrně rozprostřete směs restované zeleniny.
  8. Přelijte vrstvou sýrové směsi a rozetřete ji dohladka.
  9. Následně přidejte zbytek hovězího masa a posypte zbytkem směsi koření.
  10. Nakonec povrch posypte zbývajícími strouhanými sýry provolone a mozzarella.
  11. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlátnout.
  12. Po vyjmutí z trouby nechte kastrol několik minut odpočinout a poté podávejte.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení