Lenivý denní ziti: Lahodný pokrm, který překvapí svou jednoduchostí

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Složení:

reklama
  • 500 gramů mletého hovězího masa nebo italské klobásy​
  • 1 sklenice (680 gramů) oblíbené marinara omáčky​
  • 1 plechovka (425 gramů) drcených rajčat​
  • 1 čajová lžička italského koření​
  • Sůl a černý pepř podle chuti​
  • 500 gramů ziti těstovin​
  • 1 šálek ricotty​
  • 2 šálky strouhané mozzarelly​
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu​
  • Čerstvá bazalka na ozdobu (volitelné)​

Postup:

  1. Na pánvi při střední teplotě osmahněte mleté hovězí maso nebo italskou klobásu, dokud není důkladně propečené. Přebytečný tuk slijte.​
  2. V pomalém hrnci smíchejte osmahnuté maso, marinara omáčku, drcená rajčata, italské koření, sůl a pepř.​
  3. Přidejte syrové ziti těstoviny a dobře promíchejte, aby byly těstoviny rovnoměrně pokryty omáčkou.​
  4. Na směs těstovin dejte lžičkou ricottu.​
  5. Zakryjte a vařte na nízkém stupni 3–4 hodiny, dokud nejsou těstoviny měkké.​
  6. Asi 20 minut před dokončením posypte vrch mozzarellou a parmezánem.​
  7. Podávejte horké, případně ozdobené čerstvou bazalkou.​

Variace a tipy:

  • Pro lehčí variantu můžete použít mleté krůtí nebo kuřecí maso místo hovězího.​
  • Vegetariánská verze je také možná – stačí vynechat maso a přidat různé druhy zeleniny, jako jsou papriky, špenát nebo houby.​
  • Pro osoby s intolerancí na lepek lze použít bezlepkové těstoviny; je však třeba sledovat dobu vaření, protože se mohou uvařit rychleji.​
  • Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do omáčky drcené chilli papričky nebo použijte pikantní marinara omáčku.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení