reklama
Suroviny:
Na těsto:
reklama
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 3 lžíce kakaa
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Na krém:
- 1 litr mléka
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 2 smetany ke šlehání
- 250 g másla
- 200 g čokolády na vaření
Postup:
- Příprava piškotu: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
- Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku. Po vychladnutí do něj zašleháme máslo. Upečený piškot potřeme tímto krémem.
- Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně zchladnout a smícháme s vyšlehanou smetanou. Polevou pokryjeme krém na piškotu a necháme ztuhnout.
Tipy pro dokonalý výsledek:
- Pro intenzivnější čokoládovou chuť lze do těsta přidat kvalitní holandské kakao.
- Při přípravě krému je důležité, aby pudink i máslo měly stejnou teplotu, což zabrání sražení krému.
- Dezert je nejlepší podávat dobře vychlazený, ideálně po několika hodinách v lednici, kdy se chutě dokonale propojí.
Přejeme dobrou chuť!