Monte kostky: Lahodný krémový dezert s kakaovým piškotem

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
5/5 - (1 vote)

Suroviny:
Na těsto:

reklama
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 litr mléka
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 smetany ke šlehání
  • 250 g másla
  • 200 g čokolády na vaření

Postup:

  1. Příprava piškotu: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
  2. Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku. Po vychladnutí do něj zašleháme máslo. Upečený piškot potřeme tímto krémem.
  3. Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně zchladnout a smícháme s vyšlehanou smetanou. Polevou pokryjeme krém na piškotu a necháme ztuhnout.

Tipy pro dokonalý výsledek:

  • Pro intenzivnější čokoládovou chuť lze do těsta přidat kvalitní holandské kakao.
  • Při přípravě krému je důležité, aby pudink i máslo měly stejnou teplotu, což zabrání sražení krému.
  • Dezert je nejlepší podávat dobře vychlazený, ideálně po několika hodinách v lednici, kdy se chutě dokonale propojí.

Přejeme dobrou chuť!


5/5 - (1 vote)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení