Neodolatelné Rotel krémové sýrové kuličky s klobásou

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1 libra (cca 450 g) mleté klobásy (můžete zvolit jemnou nebo pikantní variantu)
  • 1 balení (8 oz/225 g) smetanového sýra, změklého
  • 1 plechovka (10 oz/280 g) nakrájených rajčat s chilli papričkami Rotel, dobře okapaných
  • 1 ½ šálku směsi na pečení Bisquick
  • 2 šálky strouhaného mexického sýrového mixu

Postup:

  1. Předehřejte troubu: Nastavte troubu na 400°F (200°C) a připravte plech vyložený pečicím papírem.
  2. Smíchejte ingredience: V míse elektrického mixéru s nástavcem na těsto spojte mletou klobásu, změklý smetanový sýr, okapaná rajčata Rotel, směs Bisquick a strouhaný sýr. Míchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  3. Tvarujte kuličky: Pomocí lžíce nebo rukou tvořte kuličky o průměru přibližně 1 palec (2,5 cm) a klaďte je na připravený plech s rozestupy.
  4. Pečte: Vložte plech do předehřáté trouby a pečte 18–20 minut, dokud kuličky nezezlátnou a nejsou propečené.
  5. Podávejte: Po vyndání z trouby nechte kuličky několik minut vychladnout a podávejte teplé.

Tipy:

  • Variace: Pro lehčí variantu můžete použít krůtí klobásu nebo přidat nasekané jalapeños pro extra pikantnost.
  • Skladování: Zbylé kuličky uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici až 5 dní. Před podáváním je ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě.
  • Zmrazení: Nepečené kuličky lze zmrazit na plechu a po ztuhnutí přemístit do mrazicího sáčku. Při pečení zmrazených kuliček prodlužte dobu pečení o několik minut.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení