Nepečený arašídový dort Éclair: Sladká pochoutka bez pečení

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1 balení (3,4 oz) instantního vanilkového pudinku
  • 1 ½ šálku studeného mléka
  • ½ šálku hladkého arašídového másla
  • 1 balení (8 oz) šlehačky (např. Cool Whip), rozmražené
  • 1 balení (16 oz) čokoládových sušenek (např. grahamových)
  • 1 šálek čokoládových lupínků
  • 2 lžíce másla
  • ¼ šálku mléka

Postup přípravy:

  1. V míse smíchejte instantní vanilkový pudink s 1 ½ šálkem studeného mléka. Šlehejte asi 2 minuty, dokud směs nezhoustne.
  2. Přidejte ½ šálku arašídového másla a míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Jemně vmíchejte rozmraženou šlehačku, dokud není směs homogenní.
  4. Na dno 9x13 palcového pekáče položte vrstvu čokoládových sušenek, případně je nalámejte, aby pokryly celé dno.
  5. Na sušenky rovnoměrně rozetřete polovinu připravené arašídové náplně.
  6. Přidejte další vrstvu sušenek a na ni zbytek arašídové náplně.
  7. Zakončete třetí vrstvou sušenek.
  8. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte 1 šálek čokoládových lupínků s 2 lžícemi másla, za stálého míchání.
  9. Jakmile je směs hladká, odstavte ji z ohně a vmíchejte ¼ šálku mléka, dokud není poleva lesklá a jednotná.
  10. Čokoládovou polevu rovnoměrně rozetřete na vrchní vrstvu sušenek.
  11. Pekáč přikryjte plastovou fólií a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby dezert ztuhl a chutě se propojily.
  12. Po vychlazení nakrájejte na porce a podávejte chlazené.

Dezerty typu "éclair" mají svůj původ ve Francii, kde tradiční éclair představuje podlouhlý zákusek z odpalovaného těsta plněný krémem a politý čokoládovou polevou. Americká verze tohoto dezertu, známá jako "éclair cake" nebo "éclair dessert", přetváří tuto klasiku do podoby nepečeného vrstveného dortu, který je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť.

Tipy a variace:

  • Alternativy sušenek: Pokud nemáte k dispozici čokoládové sušenky, můžete použít klasické grahamové sušenky nebo jiné oblíbené sušenky.
  • Přidání oříšků: Pro zvýraznění arašídové chuti můžete mezi vrstvy nebo na vrch dezertu přidat nasekané pražené arašídy.
  • Čokoládová poleva: Místo domácí čokoládové polevy lze použít i hotovou čokoládovou polevu z obchodu pro zjednodušení přípravy.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení