reklama
Ingredience:
reklama
- 1 balení (3,4 oz) instantního vanilkového pudinku
- 1 ½ šálku studeného mléka
- ½ šálku hladkého arašídového másla
- 1 balení (8 oz) šlehačky (např. Cool Whip), rozmražené
- 1 balení (16 oz) čokoládových sušenek (např. grahamových)
- 1 šálek čokoládových lupínků
- 2 lžíce másla
- ¼ šálku mléka
Postup přípravy:
- V míse smíchejte instantní vanilkový pudink s 1 ½ šálkem studeného mléka. Šlehejte asi 2 minuty, dokud směs nezhoustne.
- Přidejte ½ šálku arašídového másla a míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
- Jemně vmíchejte rozmraženou šlehačku, dokud není směs homogenní.
- Na dno 9x13 palcového pekáče položte vrstvu čokoládových sušenek, případně je nalámejte, aby pokryly celé dno.
- Na sušenky rovnoměrně rozetřete polovinu připravené arašídové náplně.
- Přidejte další vrstvu sušenek a na ni zbytek arašídové náplně.
- Zakončete třetí vrstvou sušenek.
- V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte 1 šálek čokoládových lupínků s 2 lžícemi másla, za stálého míchání.
- Jakmile je směs hladká, odstavte ji z ohně a vmíchejte ¼ šálku mléka, dokud není poleva lesklá a jednotná.
- Čokoládovou polevu rovnoměrně rozetřete na vrchní vrstvu sušenek.
- Pekáč přikryjte plastovou fólií a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby dezert ztuhl a chutě se propojily.
- Po vychlazení nakrájejte na porce a podávejte chlazené.
Dezerty typu "éclair" mají svůj původ ve Francii, kde tradiční éclair představuje podlouhlý zákusek z odpalovaného těsta plněný krémem a politý čokoládovou polevou. Americká verze tohoto dezertu, známá jako "éclair cake" nebo "éclair dessert", přetváří tuto klasiku do podoby nepečeného vrstveného dortu, který je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť.
Tipy a variace:
- Alternativy sušenek: Pokud nemáte k dispozici čokoládové sušenky, můžete použít klasické grahamové sušenky nebo jiné oblíbené sušenky.
- Přidání oříšků: Pro zvýraznění arašídové chuti můžete mezi vrstvy nebo na vrch dezertu přidat nasekané pražené arašídy.
- Čokoládová poleva: Místo domácí čokoládové polevy lze použít i hotovou čokoládovou polevu z obchodu pro zjednodušení přípravy.