Nepečený sušenkový dezert se smetanovým krémem

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 2 balení sušenek Lotus (celkem 500 g)
  • 500 g zakysané smetany
  • 1 balení vanilkového pudinku bez vaření
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • Moučkový cukr dle chuti

Postup:

  1. Připravte si čtvercovou nebo obdélníkovou formu o rozměrech přibližně 27x18 cm a vyložte ji potravinovou fólií.
  2. V míse vyšlehejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Pokud preferujete sladší chuť, přidejte moučkový cukr podle svého vkusu.
  3. Několik sušenek odložte stranou pro závěrečné posypání dezertu.
  4. Na dno připravené formy poklaďte sušenky těsně vedle sebe. Na tuto vrstvu rovnoměrně rozetřete část smetanového krému. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechen krém, přičemž poslední vrstvu by měl tvořit právě krém.
  5. Odložené sušenky rozdrťte nebo nastrouhejte a posypte jimi povrch dezertu.
  6. Formu přikryjte a vložte alespoň na dvě hodiny do lednice, aby dezert ztuhl a chutě se propojily.

Tip: Pro obměnu můžete do vrstev přidat na kolečka nakrájené banány či jiné oblíbené ovoce, což dezertu dodá svěžest a zajímavou chuťovou variaci.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení