​Připravte si zdravý jablečný koláč bez cukru, oleje a mléka​

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 2 středně velká jablka
  • 2 vejce
  • Špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 50 g rozinek
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 90 g hladké mouky
  • 5 g prášku do pečiva

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky.
  3. V míse vyšlehejte vejce se špetkou soli do pěny. Přidejte vanilkový extrakt a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájená jablka, rozinky a rozpuštěné máslo. Vše důkladně promíchejte.
  5. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Tuto směs postupně přidávejte do mokrých ingrediencí a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 20 cm.
  7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35–40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  8. Po upečení nechte koláč vychladnout, poté jej vyjměte z formy a podávejte.

Tipy pro úspěch:

  • Výběr jablek: Pro tento recept jsou ideální sladší odrůdy jablek, jako je Gala nebo Fuji, které dodají koláči přirozenou sladkost.
  • Přidání ořechů: Pro obohacení chuti můžete do těsta přidat hrst nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí.
  • Koření: Pro zvýraznění chuti můžete přidat špetku skořice nebo muškátového oříšku.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení