Recept na snížení hladiny cukru v krvi: červená cibule a vejce

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
5/5 - (1 vote)

Ingredience:

reklama
  • 2 velká vejce
  • 1 středně velká červená cibule, jemně nasekaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Volitelné: bylinky jako petržel nebo pažitka na ozdobu
  • Volitelné: špetka kurkumy nebo kajenského pepře pro extra protizánětlivé účinky

Postup:

  1. Příprava cibule:
    • Oloupejte a jemně nasekejte červenou cibuli.
  2. Smažení cibule:
    • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
    • Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud nezměkne a nezprůhlední, přibližně 5–7 minut. Pomalu vařená cibule uvolňuje své přirozené cukry způsobem, který nezpůsobuje rychlé zvýšení hladiny cukru v krvi.
  3. Přidání vajec:
    • V misce rozšlehejte vejce se solí, pepřem a případně s kurkumou nebo kajenským pepřem.
    • Nalijte rozšlehaná vejce na pánev s restovanou cibulí.
    • Jemně míchejte stěrkou, dokud vejce nedosáhnou požadované konzistence.
  4. Servírování:
    • Sejměte pánev z ohně a směs přendejte na talíř.
    • Ozdobte nasekanými bylinkami podle chuti.

5/5 - (1 vote)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení