Rychlá polévka s mraženými knedlíčky

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Postup:

reklama
  1. V hrnci rozehřejte sezamový olej na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a strouhaný zázvor a restujte asi 3 minuty, dokud neuvolní aroma.​
  2. Přilijte kuřecí vývar, sójovou omáčku, nakrájenou jarní cibulku a mrkev. Přiveďte k varu.​
  3. Do vroucího vývaru vložte mražené knedlíčky a opět přiveďte k varu. Vařte přibližně 4 minuty, dokud nejsou knedlíčky prohřáté.​
  4. Odstavte hrnec z ohně a vmíchejte čerstvý špenát, který v horké polévce rychle zavadne.​
  5. Podle chuti osolte mořskou solí. Při podávání můžete polévku posypat sezamovými semínky a čerstvou jarní cibulkou.​

Tipy pro obměnu:

  • Výběr knedlíčků: Můžete použít různé druhy mražených knedlíčků podle své chuti, například zeleninové, kuřecí nebo vepřové.​
  • Přidání zeleniny: Pro obohacení polévky můžete přidat další zeleninu, jako je baby bok choy, houby shiitake nebo červenou papriku.
  • Vegetariánská varianta: Nahraďte kuřecí vývar zeleninovým a použijte zeleninové knedlíčky pro vegetariánskou verzi polévky.​
  • Pikantnost: Pro zvýraznění chuti můžete přidat lžíci chili crisp omáčky nebo posypat polévku chilli vločkami.​

Tato polévka je ideální pro rychlou večeři nebo oběd, když máte málo času, ale chcete si pochutnat na něčem teplém a sytém. Díky použití mražených knedlíčků je její příprava velmi snadná a rychlá.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení