Sladký amishský makarónový salát: Tradiční recept plný chutí

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Složení:

reklama
  • 2 hrnky neuvařených kolínek
  • 3 natvrdo uvařená vejce, nasekaná
  • 1 hrnek jemně nasekaného celeru
  • 1 hrnek červené papriky, nakrájené na malé kousky
  • 1/2 hrnku červené cibule, drobně nakrájené
  • 1 hrnek nastrouhané mrkve
  • 1 hrnek sladké nakládané zeleniny

Dresink:

  • 1 a 1/2 hrnku majonézy
  • 1/4 hrnku bílého octa
  • 2/3 hrnku krystalového cukru
  • 2 lžíce žluté hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup:

  1. Příprava těstovin: Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte kolínka a vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření. Nechte je důkladně okapat.
  2. Příprava dresinku: V míse smíchejte majonézu, bílý ocet, cukr, hořčici, sůl a pepř. Míchejte, dokud nevznikne hladká a jednotná směs.
  3. Kombinace ingrediencí: Do velké mísy vložte vychladlé těstoviny, nasekaná vejce, celer, červenou papriku, cibuli, mrkev a sladkou nakládanou zeleninu. Přelijte vše připraveným dresinkem a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
  4. Chlazení: Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte salát odpočívat v lednici alespoň 1–2 hodiny, ideálně však přes noc. Tím se chutě lépe propojí a salát získá intenzivnější aroma.
  5. Podávání: Před servírováním salát ještě jednou promíchejte a případně dochuťte solí či pepřem podle vlastní preference. Podávejte chlazené jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu či grilované zelenině.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení