reklama
Složení:
reklama
- 2 hrnky neuvařených kolínek
- 3 natvrdo uvařená vejce, nasekaná
- 1 hrnek jemně nasekaného celeru
- 1 hrnek červené papriky, nakrájené na malé kousky
- 1/2 hrnku červené cibule, drobně nakrájené
- 1 hrnek nastrouhané mrkve
- 1 hrnek sladké nakládané zeleniny
Dresink:
- 1 a 1/2 hrnku majonézy
- 1/4 hrnku bílého octa
- 2/3 hrnku krystalového cukru
- 2 lžíce žluté hořčice
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Příprava těstovin: Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte kolínka a vařte je podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření. Nechte je důkladně okapat.
- Příprava dresinku: V míse smíchejte majonézu, bílý ocet, cukr, hořčici, sůl a pepř. Míchejte, dokud nevznikne hladká a jednotná směs.
- Kombinace ingrediencí: Do velké mísy vložte vychladlé těstoviny, nasekaná vejce, celer, červenou papriku, cibuli, mrkev a sladkou nakládanou zeleninu. Přelijte vše připraveným dresinkem a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
- Chlazení: Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte salát odpočívat v lednici alespoň 1–2 hodiny, ideálně však přes noc. Tím se chutě lépe propojí a salát získá intenzivnější aroma.
- Podávání: Před servírováním salát ještě jednou promíchejte a případně dochuťte solí či pepřem podle vlastní preference. Podávejte chlazené jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu či grilované zelenině.