Sýrový hovězí nákyp s bramborami: Vydatná večeře pro celou rodinu

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1,5 kg mletého hovězího masa
  • 1 žlutá cibule, jemně nasekaná
  • 1,8 kg brambor, oloupaných a nakrájených na plátky o tloušťce 0,5 cm
  • 2 hrnky strouhaného čedaru
  • 1 plechovka (305 g) kondenzované čedarkové polévky
  • 1 plechovka (354 ml) odpařeného mléka
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava trouby: Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
  2. Příprava masa: Na středním plameni osmahněte mleté hovězí maso s nasekanou cibulí, dokud maso nezhnědne a cibule nezměkne. Osolte a opepřete podle chuti. Po osmahnutí slijte přebytečný tuk.
  3. Sestavení pokrmu: Do připravené zapékací mísy vrstvěte třetinu nakrájených brambor, na ně rozložte polovinu masové směsi a posypte 1/2 hrnku strouhaného čedaru. Tento postup zopakujte ještě jednou a zakončete vrstvou zbylých brambor.
  4. Příprava omáčky: V míse smíchejte kondenzovanou čedarkovou polévku, odpařené mléko, mléko a česnekový prášek, dokud nevznikne hladká směs. Touto omáčkou rovnoměrně přelijte vrstvy v zapékací míse.
  5. Pečení: Přikryjte mísu alobalem a pečte v předehřáté troubě 60 minut. Poté alobal odstraňte, posypte zbylým sýrem a pečte dalších 15 minut, dokud sýr nezezlátne a nezačne bublat.
  6. Servírování: Po vyjmutí z trouby nechte pokrm několik minut odpočinout a poté podávejte teplý.

Tipy:

  • Pro rychlejší přípravu můžete použít předem nastrouhané brambory nebo mražené hash browns.
  • Pro zvýraznění chuti přidejte do masové směsi oblíbené koření či bylinky.
  • Pokrm lze připravit předem a před podáváním jej jednoduše ohřát.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení