Tradiční melasové bochánky: Návrat ke kořenům sladkého pečiva

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • ½ šálku mléka​
  • 1 vejce​
  • 1 šálek melasy​
  • 1 lžička skořice​
  • 2 lžičky jedlé sody​
  • ½ šálku cukru​
  • 1 šálek másla​
  • 4 šálky mouky​

Postup přípravy:

  1. V míse smíchejte mléko, vejce, melasu, skořici a jedlou sodu. Důkladně promíchejte.​
  2. Přidejte cukr a změklé máslo do směsi a znovu dobře promíchejte.​
  3. Směs zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 40 sekund, aby se ingredience lépe spojily.​
  4. Postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.​
  5. Z těsta tvarujte kuličky a ukládejte je v řadách do vymazaného pekáče.​
  6. Pečte v předehřáté troubě na 350 °F (175 °C) po dobu 25–30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bochánku nevyjde čistá.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení