reklama
Složení:
reklama
- 2 šálky suchých kolínek
- 3 natvrdo uvařená vejce, nasekaná
- 1 šálek nasekaného celeru
- 1 šálek červené papriky, nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku červené cibule, jemně nasekané
- 1 šálek mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 šálek sladké nakládané zeleniny (relish)
Dresink:
- 1 a 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku bílého octa
- 2/3 šálku krystalového cukru
- 2 lžíce žluté hořčice
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Příprava těstovin:
- Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte kolínka a vařte je 8 až 10 minut, dokud nejsou měkká. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření. Nechte je stranou vychladnout.
- Příprava dresinku:
- V míse smíchejte majonézu, bílý ocet, cukr, hořčici, sůl a pepř. Šlehejte, dokud nevznikne hladká směs.
- Kombinace ingrediencí:
- Do velké mísy vložte vychladlá kolínka, nasekaná vejce, celer, červenou papriku, červenou cibuli, mrkev a sladkou nakládanou zeleninu.
- Smíchání s dresinkem:
- Přelijte směs těstovin a zeleniny připraveným dresinkem. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
- Chlazení:
- Mísu přikryjte a vložte do lednice alespoň na 1 až 2 hodiny, ideálně však přes noc. Tím se chutě lépe propojí a salát získá na intenzitě.
- Servírování:
- Před podáváním salát ještě jednou promíchejte a podle potřeby dochuťte solí či pepřem. Podávejte vychlazený jako přílohu nebo lehký hlavní chod.
Tipy na obměnu receptu:
- Zdravější varianta: Pro snížení kalorického obsahu můžete použít lehkou majonézu nebo jogurt jako základ dresinku.
- Přidání bílkovin: Pro obohacení salátu o další bílkoviny lze přidat například vařené kuřecí maso nebo šunku.
- Vegetariánská varianta: Pro vegetariánskou verzi můžete vynechat vejce a přidat více zeleniny nebo například cizrnu pro zvýšení obsahu bílkovin.