Tradiční sladký amishský makarónový salát: chuť domova v každém soustu

Publikováno 31.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Složení:

reklama
  • 2 šálky suchých kolínek
  • 3 natvrdo uvařená vejce, nasekaná
  • 1 šálek nasekaného celeru
  • 1 šálek červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku červené cibule, jemně nasekané
  • 1 šálek mrkve, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek sladké nakládané zeleniny (relish)

Dresink:

  • 1 a 1/2 šálku majonézy
  • 1/4 šálku bílého octa
  • 2/3 šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce žluté hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup:

  1. Příprava těstovin:
    • Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte kolínka a vařte je 8 až 10 minut, dokud nejsou měkká. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavil proces vaření. Nechte je stranou vychladnout.
  2. Příprava dresinku:
    • V míse smíchejte majonézu, bílý ocet, cukr, hořčici, sůl a pepř. Šlehejte, dokud nevznikne hladká směs.
  3. Kombinace ingrediencí:
    • Do velké mísy vložte vychladlá kolínka, nasekaná vejce, celer, červenou papriku, červenou cibuli, mrkev a sladkou nakládanou zeleninu.
  4. Smíchání s dresinkem:
    • Přelijte směs těstovin a zeleniny připraveným dresinkem. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
  5. Chlazení:
    • Mísu přikryjte a vložte do lednice alespoň na 1 až 2 hodiny, ideálně však přes noc. Tím se chutě lépe propojí a salát získá na intenzitě.
  6. Servírování:
    • Před podáváním salát ještě jednou promíchejte a podle potřeby dochuťte solí či pepřem. Podávejte vychlazený jako přílohu nebo lehký hlavní chod.

Tipy na obměnu receptu:

  • Zdravější varianta: Pro snížení kalorického obsahu můžete použít lehkou majonézu nebo jogurt jako základ dresinku.
  • Přidání bílkovin: Pro obohacení salátu o další bílkoviny lze přidat například vařené kuřecí maso nebo šunku.
  • Vegetariánská varianta: Pro vegetariánskou verzi můžete vynechat vejce a přidat více zeleniny nebo například cizrnu pro zvýšení obsahu bílkovin.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení