reklama
Ingredience:
reklama
- Na chlebíček:
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 2 středně velká jablka, oloupaná a nasekaná
- 2/3 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku nesoleného másla, změklého
- 2 velká vejce
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1 a 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 šálku mléka
- Na polevu:
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 2–3 lžičky mléka
Postup:
- Předehřátí trouby:
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou formu na chlebíček o rozměrech 23×13 cm a odložte stranou.
- Příprava skořicové směsi:
- V malé misce smíchejte hnědý cukr se skořicí. Odložte stranou.
- Příprava jablek:
- Nasekaná jablka promíchejte s malou částí skořicové směsi. Odložte stranou.
- Příprava těsta:
- Ve velké míse vyšlehejte krystalový cukr s máslem do světlé a nadýchané konzistence.
- Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a dobře zašlehejte.
- Vmíchejte vanilkový extrakt.
- V samostatné misce prosejte mouku s práškem do pečiva.
- Postupně přidávejte suché ingredience do máslové směsi, střídavě s mlékem, začínaje a konče moučnou směsí. Míchejte, dokud není těsto hladké.
- Sestavení chlebíčku:
- Do připravené formy nalijte polovinu těsta a rovnoměrně rozetřete.
- Na těsto rozložte polovinu jablek a posypte polovinou zbývající skořicové směsi.
- Opakujte vrstvení se zbytkem těsta, jablek a skořicové směsi.
- Nožem jemně promíchejte vrstvy k vytvoření mramorového efektu.
- Pečení:
- Pečte v předehřáté troubě 50–60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Příprava polevy:
- V malé misce smíchejte moučkový cukr s mlékem, dokud nezískáte hladkou polevu požadované konzistence.
- Dokončení:
- Po upečení nechte chlebíček vychladnout ve formě asi 15 minut, poté jej vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
- Vychladlý chlebíček přelijte připravenou polevou.