Voňavý jablečný chlebíček se skořicí: domácí recept, který si zamilujete

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
5/5 - (1 vote)

Ingredience:

reklama
  • Na chlebíček:
    • 1/3 šálku hnědého cukru
    • 1 lžička mleté skořice
    • 2 středně velká jablka, oloupaná a nasekaná
    • 2/3 šálku krystalového cukru
    • 1/2 šálku nesoleného másla, změklého
    • 2 velká vejce
    • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
    • 1 a 3/4 lžičky prášku do pečiva
    • 1/2 šálku mléka
  • Na polevu:
    • 1/2 šálku moučkového cukru
    • 2–3 lžičky mléka

Postup:

  1. Předehřátí trouby:
    • Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou formu na chlebíček o rozměrech 23×13 cm a odložte stranou.
  2. Příprava skořicové směsi:
    • V malé misce smíchejte hnědý cukr se skořicí. Odložte stranou.
  3. Příprava jablek:
    • Nasekaná jablka promíchejte s malou částí skořicové směsi. Odložte stranou.
  4. Příprava těsta:
    • Ve velké míse vyšlehejte krystalový cukr s máslem do světlé a nadýchané konzistence.
    • Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, a dobře zašlehejte.
    • Vmíchejte vanilkový extrakt.
    • V samostatné misce prosejte mouku s práškem do pečiva.
    • Postupně přidávejte suché ingredience do máslové směsi, střídavě s mlékem, začínaje a konče moučnou směsí. Míchejte, dokud není těsto hladké.
  5. Sestavení chlebíčku:
    • Do připravené formy nalijte polovinu těsta a rovnoměrně rozetřete.
    • Na těsto rozložte polovinu jablek a posypte polovinou zbývající skořicové směsi.
    • Opakujte vrstvení se zbytkem těsta, jablek a skořicové směsi.
    • Nožem jemně promíchejte vrstvy k vytvoření mramorového efektu.
  6. Pečení:
    • Pečte v předehřáté troubě 50–60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  7. Příprava polevy:
    • V malé misce smíchejte moučkový cukr s mlékem, dokud nezískáte hladkou polevu požadované konzistence.
  8. Dokončení:
    • Po upečení nechte chlebíček vychladnout ve formě asi 15 minut, poté jej vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
    • Vychladlý chlebíček přelijte připravenou polevou.

5/5 - (1 vote)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení