Walking Taco Casserole: Oblíbený pokrm pro každou příležitost

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1 libra (asi 450 g) mletého hovězího masa (lze nahradit krůtím, kuřecím nebo rostlinnou alternativou)
  • 1 balíček taco koření
  • 1 plechovka (15 uncí, cca 425 g) černých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 1 plechovka (15 uncí, cca 425 g) kukuřice, scezené
  • 1 šálek salsy
  • 1 šálek rozdrcených tortilla chipsů
  • 2 šálky strouhaného čedaru (nebo jiné oblíbené sýrové směsi)
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/4 šálku nakrájených černých oliv (volitelně)
  • 1/4 šálku nakrájených rajčat (volitelně)
  • 1/4 šálku nakrájené zelené cibulky (volitelně)
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na středním plameni osmahněte mleté maso, dokud není důkladně propečené.
  3. Přebytečný tuk slijte a přidejte taco koření podle návodu na obalu.
  4. V míse smíchejte černé fazole, kukuřici a salsu.
  5. Do zapékací mísy (23×33 cm) rozprostřete polovinu rozdrcených tortilla chipsů.
  6. Na chipsy navrstvěte polovinu masa a polovinu směsi fazolí s kukuřicí.
  7. Posypte polovinou sýra.
  8. Postup opakujte s druhou polovinou ingrediencí.
  9. Volitelně přidejte olivy, rajčata a zelenou cibulku.
  10. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  11. Po upečení nechte mírně vychladnout a podávejte se zakysanou smetanou a koriandrem.

Původ a obliba pokrmu:

Walking Taco Casserole vychází z konceptu "walking tacos", což jsou tacos podávané v sáčku od chipsů, oblíbené na festivalech a sportovních akcích. Tato zapékaná verze přináší stejné chutě v pohodlné formě pro domácí přípravu.

Variace a tipy:

  • Vegetariánská verze: Nahraďte maso rostlinnou alternativou nebo přidejte více fazolí.
  • Pikantnost: Pro jemnější chuť použijte mírnou salsu; pro ostřejší variantu zvolte pálivou salsu nebo přidejte nakrájené jalapeños.
  • Příprava předem: Pokrm lze připravit předem a skladovat v lednici až dva dny. Před podáváním jej ohřejte v troubě.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení