reklama
Ingredience:
reklama
- 1 libra (asi 450 g) mletého hovězího masa (lze nahradit krůtím, kuřecím nebo rostlinnou alternativou)
 - 1 balíček taco koření
 - 1 plechovka (15 uncí, cca 425 g) černých fazolí, scezených a propláchnutých
 - 1 plechovka (15 uncí, cca 425 g) kukuřice, scezené
 - 1 šálek salsy
 - 1 šálek rozdrcených tortilla chipsů
 - 2 šálky strouhaného čedaru (nebo jiné oblíbené sýrové směsi)
 - 1 šálek zakysané smetany
 - 1/4 šálku nakrájených černých oliv (volitelně)
 - 1/4 šálku nakrájených rajčat (volitelně)
 - 1/4 šálku nakrájené zelené cibulky (volitelně)
 - Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně)
 

Postup:
- Předehřejte troubu na 190 °C.
 - Na středním plameni osmahněte mleté maso, dokud není důkladně propečené.
 - Přebytečný tuk slijte a přidejte taco koření podle návodu na obalu.
 - V míse smíchejte černé fazole, kukuřici a salsu.
 - Do zapékací mísy (23×33 cm) rozprostřete polovinu rozdrcených tortilla chipsů.
 - Na chipsy navrstvěte polovinu masa a polovinu směsi fazolí s kukuřicí.
 - Posypte polovinou sýra.
 - Postup opakujte s druhou polovinou ingrediencí.
 - Volitelně přidejte olivy, rajčata a zelenou cibulku.
 - Přikryjte alobalem a pečte 20 minut, dokud se sýr nerozpustí.
 - Po upečení nechte mírně vychladnout a podávejte se zakysanou smetanou a koriandrem.
 
Původ a obliba pokrmu:
Walking Taco Casserole vychází z konceptu "walking tacos", což jsou tacos podávané v sáčku od chipsů, oblíbené na festivalech a sportovních akcích. Tato zapékaná verze přináší stejné chutě v pohodlné formě pro domácí přípravu.
Variace a tipy:
- Vegetariánská verze: Nahraďte maso rostlinnou alternativou nebo přidejte více fazolí.
 - Pikantnost: Pro jemnější chuť použijte mírnou salsu; pro ostřejší variantu zvolte pálivou salsu nebo přidejte nakrájené jalapeños.
 - Příprava předem: Pokrm lze připravit předem a skladovat v lednici až dva dny. Před podáváním jej ohřejte v troubě.
 
    
                  




