Banánové pudinkové Rice Krispie tyčinky: Spojení klasického dezertu s křupavou novinkou

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 6 šálků cereálií Rice Krispies
  • 1 balení (10 oz) mini marshmallow
  • 4 lžíce nesoleného másla
  • 1 balení (3,4 oz) instantního banánového pudinkového mixu
  • 1/2 šálku drcených vanilkových sušenek (volitelně pro posypání)
  • 2 lžíce mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek bílých čokoládových kousků (volitelně pro extra sladkost)

Postup přípravy:

  1. Příprava banánové směsi:
    • V malé misce smíchejte banánový pudinkový mix se 2 lžícemi mléka, dokud nevznikne hladká směs. Odložte stranou.
  2. Rozpuštění marshmallow:
    • Ve velkém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Přidejte mini marshmallow a za stálého míchání je nechte úplně rozpustit, dokud směs nebude hladká. Sejměte z ohně.
  3. Přidání banánové chuti:
    • Do rozpuštěné marshmallow směsi vmíchejte připravenou banánovou směs a vanilkový extrakt pro zvýraznění chuti.
  4. Smíchání s cereáliemi:
    • Ihned přidejte cereálie Rice Krispies do marshmallow směsi a důkladně promíchejte, aby byly všechny cereálie rovnoměrně obaleny.
  5. Formování tyčinek:
    • Lehce vymažte máslem nebo sprejem na pečení formu o rozměrech 9×13 palců. Přeneste směs do formy a rovnoměrně ji rozprostřete. Pomocí vymazané stěrky nebo voskovaného papíru ji jemně přitlačte, aby se povrch vyrovnal.
  6. Přidání posypu (volitelné):
    • Pokud si přejete, posypte vrch drcenými vanilkovými sušenkami, případně pokapejte rozpuštěnou bílou čokoládou pro extra sladkost.
  7. Chlazení a servírování:
    • Nechte tyčinky zcela vychladnout při pokojové teplotě (asi 30 minut až 1 hodinu). Po vychladnutí nakrájejte na čtverce a podávejte.

Tipy:

  • Pro intenzivnější banánovou chuť můžete do marshmallow směsi přidat několik kapek banánového extraktu.
  • Pro obměnu můžete do směsi před přenesením do formy přidat plátky čerstvých banánů. Mějte však na paměti, že čerstvé ovoce může ovlivnit trvanlivost a konzistenci tyčinek.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení