Domácí kuřecí nudlová polévka: Tradiční recept pro chladné dny

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 8 šálků kuřecího vývaru
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nasekaná nadrobno
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  • 2 šálky vaječných nudlí
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)

Postup:

  1. Příprava kuřecího masa: Kuřecí prsa osolte a opepřete. Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje na středním plameni. Přidejte kuřecí prsa a opékejte je z obou stran dozlatova, dokud nebudou propečená, přibližně 6–8 minut na každé straně. Poté je vyjměte z hrnce a nechte vychladnout.
  2. Restování zeleniny: Do stejného hrnce přidejte v případě potřeby další olej. Vsypte nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev a celer. Restujte asi 5 minut, dokud zelenina mírně nezměkne. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další 1–2 minuty, dokud se nerozvine jeho vůně.
  3. Přidání vývaru a bylinek: Do hrnce vlijte kuřecí vývar a přidejte sušený tymián, rozmarýn a bobkový list. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte mírně vařit 15–20 minut, aby se chutě propojily.
  4. Natrhání kuřecího masa: Mezitím natrhejte vychladlá kuřecí prsa na menší kousky pomocí dvou vidliček nebo rukou.
  5. Přidání nudlí a masa: Zvyšte teplotu na střední stupeň a vraťte natrhané kuřecí maso zpět do hrnce. Přidejte vaječné nudle a vařte dalších 8–10 minut, dokud nudle nezměknou.
  6. Dochucení a podávání: Ochutnejte polévku a podle potřeby dosolte a dopepřete. Po uvaření nudlí vyjměte bobkový list.
  7. Servírování: Naběračkou rozdělte polévku do misek a posypte nasekanou čerstvou petrželkou pro zvýraznění chuti a barvy.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení