Jednopánvové krémové těstoviny s hovězím masem a česnekovým máslem: Rychlá a chutná večeře

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 3 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 480 ml hovězího vývaru
  • 360 ml smetany ke šlehání (nebo mléka)
  • 225 g těstovin (penne, rotini nebo špagety)
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička italského koření
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky drcených chilli vloček (volitelně)
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (na ozdobu)

Postup:

  1. Příprava masa: Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni osmahněte mleté hovězí maso, dokud není důkladně propečené. V případě potřeby slijte přebytečný tuk.
  2. Přidání česneku a másla: Do pánve přidejte máslo a nasekaný česnek. Restujte přibližně 1 minutu, dokud česnek neuvolní svou vůni.
  3. Přidání tekutin a těstovin: Do směsi vlijte hovězí vývar a smetanu. Přidejte těstoviny a dobře promíchejte. Přiveďte k mírnému varu.
  4. Vaření těstovin: Snižte teplotu na nízkou a nechte směs jemně vařit, občas promíchejte, dokud nejsou těstoviny měkké (asi 12–15 minut).
  5. Dokončení pokrmu: Vmíchejte parmazán, italské koření, sůl, pepř a případně chilli vločky.
  6. Servírování: Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte horké.

Tipy pro úpravy:

  • Přidání zeleniny: Pro obohacení chuti a nutriční hodnoty můžete přidat houby, špenát nebo sušená rajčata.
  • Alternativy masa: Místo hovězího masa lze použít mleté krůtí maso nebo klobásu pro odlišnou chuť.
  • Úprava konzistence omáčky: Pokud omáčka příliš zhoustne, přidejte trochu vývaru nebo smetany pro dosažení požadované konzistence.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení