Jemná ořechová roláda bez mouky s pařížskou šlehačkou

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Postup přípravy:

reklama
  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem do světlé pěny.
  2. Postupně přimíchejte mleté ořechy.
  3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do ořechové směsi.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřete těsto.
  5. Pečte přibližně 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
  6. Po upečení nechte korpus mírně vychladnout, poté jej potřete ušlehanou pařížskou šlehačkou.
  7. Opatrně srolujte do tvaru rolády a uložte do lednice k vychlazení.

Tipy pro dokonalou roládu:

  • Pro snadnější manipulaci s těstem po upečení doporučujeme ihned po vytažení z trouby překlopit korpus na čistý pečicí papír posypaný moučkovým cukrem a opatrně odstranit původní papír.
  • Při šlehání bílků přidávejte cukr postupně, aby vznikl pevný a lesklý sníh.
  • Pařížskou šlehačku lze připravit smícháním smetany ke šlehání s kvalitní hořkou čokoládou, kterou zahřejete, necháte vychladit a následně vyšleháte do pevné konzistence.

Ořechy jsou v české kuchyni tradiční surovinou, využívanou v mnoha receptech, zejména v cukrářství. Díky své bohaté chuti a výživovým hodnotám jsou oblíbenou ingrediencí při pečení. Ořechové rolády bez mouky se staly populární alternativou pro ty, kteří hledají bezlepkové dezerty, aniž by museli slevit z chuti či kvality moučníku.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení