Jižanské klobásové sušenky: Klasika jižanské kuchyně

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1 libra (cca 450 g) snídaňové klobásy
  • 2 šálky samokypřící mouky
  • 1/4 šálku studeného másla nakrájeného na malé kousky
  • 1 šálek podmáslí (množství upravte podle potřeby)
  • Špetka soli (volitelně)

Postup:

  1. Příprava klobásy: Na středním plameni rozehřejte pánev a rozdrobte do ní klobásu. Smažte ji, dokud není rovnoměrně propečená a zhnědlá. Poté ji odstavte z ohně a nechte vychladnout.
  2. Příprava těsta na sušenky:
    • Ve velké míse smíchejte samokypřící mouku a studené máslo. Pomocí pečivového kráječe nebo prstů zapracujte máslo do mouky, dokud směs nepřipomíná hrubou strouhanku.
    • Postupně přilévejte podmáslí a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali, což by mohlo ovlivnit výslednou texturu sušenek.
  3. Formování sušenek:
    • Těsto vyklopte na pomoučený povrch a jemně ho několikrát prohněťte, aby se spojilo.
    • Rozválejte těsto na tloušťku přibližně 2,5 cm a pomocí vykrajovátka na sušenky nebo sklenice vykrájejte jednotlivé sušenky.
  4. Pečení sušenek:
    • Předehřejte troubu na 230 °C.
    • Sušenky přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pokud je umístíte blízko sebe, budou mít měkčí boky; pokud je rozložíte dále od sebe, budou křupavější.
    • Pečte 10–12 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  5. Servírování: Teplé sušenky rozkrojte napůl a naplňte je připravenou klobásou. Podle chuti můžete přidat omáčku, sýr nebo jiné oblíbené ingredience.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení