Klasický kuřecí salát: Recept a tipy na přípravu

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 2 ks rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 hlávka římského salátu
  • 2–3 ks vajec uvařených natvrdo
  • 100 g majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Citronová šťáva z poloviny citronu
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy:

  1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte z obou stran dozlatova. Poté je nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.
  2. Hlávku římského salátu opláchněte, osušte a natrhejte na menší kousky.
  3. Rajčata a okurku nakrájejte na kostičky.
  4. Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
  5. V míse smíchejte majonézu s dijonskou hořčicí a citronovou šťávou. Osolte a opepřete dle chuti.
  6. Do mísy přidejte nakrájenou zeleninu, kuřecí maso a vše důkladně promíchejte s připraveným dresinkem.
  7. Salát podávejte vychlazený, ozdobený čtvrtkami vajec.

Tipy na obměnu a servírování:

  • Pro křupavější texturu můžete přidat opečené krutony.
  • Salát lze obohatit o další ingredience, jako jsou avokádo, kukuřice nebo červená cibule.
  • Pokud preferujete lehčí verzi, nahraďte část majonézy bílým jogurtem.
  • Salát je výborný jako samostatný pokrm, ale také jako náplň do sendvičů či wrapů.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení