Kovbojská polévka z pomalého hrnce: Vydatné a syté jídlo na chladné dny

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1 libra (cca 450 g) mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka (15 uncí, cca 425 g) nakrájených rajčat
  • 1 plechovka (15 uncí) černých fazolí, scezených a opláchnutých
  • 1 plechovka (15 uncí) fazolí ledvinových (kidney beans), scezených a opláchnutých
  • 1 plechovka (15 uncí) kukuřice, scezená
  • 1 plechovka (4 unce, cca 113 g) nakrájených zelených chilli papriček (volitelné pro pikantnost)
  • 4 šálky hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce chilli prášku (přizpůsobte podle chuti)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Strouhaný čedar, zakysaná smetana a nasekaná zelená cibulka na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. Orestujte mleté maso: Na pánvi na středním ohni orestujte mleté hovězí maso, dokud není propečené. Během vaření ho rozdrobte na menší kousky. Sceďte přebytečný tuk.
  2. Přidejte cibuli a česnek: Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli a česnek. Restujte asi 2–3 minuty, dokud cibule nezprůhlední a nezačne vonět.
  3. Přesuňte do pomalého hrnce: Přendejte směs masa, cibule a česneku do pomalého hrnce. Přidejte nakrájená rajčata, černé fazole, fazole ledvinové, kukuřici a zelené chilli papričky (pokud je používáte).
  4. Okořeňte: Posypte směs chilli práškem, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
  5. Přidejte vývar: Nalijte do hrnce vývar tak, aby byly všechny ingredience ponořené. Množství vývaru můžete upravit podle požadované konzistence polévky.
  6. Vařte: Zakryjte pomalý hrnec a vařte na nízkém stupni 6–8 hodin nebo na vysokém stupni 3–4 hodiny. Delší vaření umožní lepší prolnutí chutí.
  7. Podávejte: Po dovaření ochutnejte a případně dochuťte. Nalijte polévku do misek a podle chuti ozdobte strouhaným čedarem, zakysanou smetanou a nasekanou zelenou cibulkou.
  8. Užijte si: Podávejte s křupavým chlebem nebo kukuřičným chlebem pro kompletní jídlo. Zbytky lze skladovat v lednici několik dní nebo zmrazit pro delší uchování.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení