reklama
Ingredience:
reklama
- 1 libra (cca 450 g) mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka (15 uncí, cca 425 g) nakrájených rajčat
- 1 plechovka (15 uncí) černých fazolí, scezených a opláchnutých
- 1 plechovka (15 uncí) fazolí ledvinových (kidney beans), scezených a opláchnutých
- 1 plechovka (15 uncí) kukuřice, scezená
- 1 plechovka (4 unce, cca 113 g) nakrájených zelených chilli papriček (volitelné pro pikantnost)
- 4 šálky hovězího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžíce chilli prášku (přizpůsobte podle chuti)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Strouhaný čedar, zakysaná smetana a nasekaná zelená cibulka na ozdobu (volitelné)
Postup:
- Orestujte mleté maso: Na pánvi na středním ohni orestujte mleté hovězí maso, dokud není propečené. Během vaření ho rozdrobte na menší kousky. Sceďte přebytečný tuk.
- Přidejte cibuli a česnek: Do stejné pánve přidejte nasekanou cibuli a česnek. Restujte asi 2–3 minuty, dokud cibule nezprůhlední a nezačne vonět.
- Přesuňte do pomalého hrnce: Přendejte směs masa, cibule a česneku do pomalého hrnce. Přidejte nakrájená rajčata, černé fazole, fazole ledvinové, kukuřici a zelené chilli papričky (pokud je používáte).
- Okořeňte: Posypte směs chilli práškem, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
- Přidejte vývar: Nalijte do hrnce vývar tak, aby byly všechny ingredience ponořené. Množství vývaru můžete upravit podle požadované konzistence polévky.
- Vařte: Zakryjte pomalý hrnec a vařte na nízkém stupni 6–8 hodin nebo na vysokém stupni 3–4 hodiny. Delší vaření umožní lepší prolnutí chutí.
- Podávejte: Po dovaření ochutnejte a případně dochuťte. Nalijte polévku do misek a podle chuti ozdobte strouhaným čedarem, zakysanou smetanou a nasekanou zelenou cibulkou.
- Užijte si: Podávejte s křupavým chlebem nebo kukuřičným chlebem pro kompletní jídlo. Zbytky lze skladovat v lednici několik dní nebo zmrazit pro delší uchování.