reklama
Suroviny:
reklama
- 3 šálky vařeného a nasekaného kuřecího masa
- 2 plechovky (každá 320 g) krémové kuřecí polévky
- 1 a 1/2 šálku zakysané smetany
- 1 šálek nastrouhaného sýra čedar
- 2 lžíce směsi koření na ranch
- 1/4 šálku vařené a nasekané slaniny
- 1 plechovka (340 g) chlazeného těsta na sušenky (např. Pillsbury Grands Jr)
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C a lehce vymažte zapékací mísu o rozměrech 23 x 33 cm.
- Ve velké míse smíchejte kuřecí maso, krémovou polévku, zakysanou smetanu, 1 šálek sýra, směs koření na ranch a slaninu, dokud nevznikne homogenní směs.
- Těsto na sušenky nakrájejte na čtvrtiny a jemně je vmíchejte do kuřecí směsi.
- Přendejte směs do připravené zapékací mísy a rovnoměrně ji rozetřete.
- Pečte v předehřáté troubě 25–35 minut, dokud sušenky nezezlátnou a pokrm nebude bublat.
Tipy pro úspěch:
- Variace surovin: Pro odlehčenou verzi můžete použít nízkotučnou zakysanou smetanu a sýr. Pokud nemáte rádi směs koření na ranch, zkuste kombinaci sušeného kopru, česnekového a cibulového prášku.
- Přidání zeleniny: Pro zvýšení nutriční hodnoty můžete do směsi přidat vařenou brokolici, hrášek nebo kukuřici.
- Skladování: Zbytky uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici až 3 dny. Před podáváním ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě.
Historický kontext: Kastrolové pokrmy mají v americké kuchyni dlouhou tradici, sahající až do poloviny 20. století. Byly oblíbené pro svou jednoduchost, dostupnost surovin a schopnost nasytit větší počet lidí. Kombinace masa, krémové omáčky a škrobové složky, jako jsou těstoviny, rýže nebo sušenky, se stala základem mnoha rodinných receptů. Tento konkrétní recept, známý jako "Chicken Bubble Biscuit Bake Casserole", je variací na klasické kuřecí kastrolové pokrmy, obohacený o sušenky, které při pečení vytvářejí nadýchanou a křupavou vrstvu.