Obyčejná pochoutka z Ameriky: Smažený sendvič s bolognou slaví návrat do kuchyní

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Smažený sendvič s bolognou je jídlem, které se často spojuje s jednoduchou domácí kuchyní amerického jihu. V minulosti patřil mezi pokrmy, které si lidé připravovali rychle, levně a bez potřeby složitých ingrediencí. Dnes však zažívá své znovuzrození a dostává se i do moderních kuchyní, kde zaujímá místo po boku tradičních receptů.

Základem tohoto receptu je bologna, což je typ jemně mletého uzeninového salámu, který má své kořeny v italské mortadele. V americké verzi bývá ale jednodušší a často je vyráběn z hovězího, vepřového nebo kuřecího masa. Plátky bologny se opečou na pánvi dozlatova, někdy se lehce naříznou, aby si při smažení udržely tvar a nesrolovaly se.


Pokračujte ve čtení článku na další straně.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení