Pomalu vařené hovězí s nudlemi: Tradiční pokrm pro moderní kuchyni​

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 900 g hovězího masa na guláš (např. hovězí krk nebo plec), nakrájeného na větší kostky
  • 1 menší cibule, jemně nasekaná
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 1 balíček (28 g) sušené cibulové polévkové směsi
  • 1 plechovka (300 g) krémové houbové polévky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 230 g vaječných nudlí
  • 120 ml zakysané smetany (volitelně, pro krémovější konzistenci)
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy:

  1. Příprava masa: Do pomalého hrnce vložte kousky hovězího masa. Přidejte nasekanou cibuli, hovězí vývar, sušenou cibulovou polévkovou směs, krémovou houbovou polévku, česnekový prášek, worcesterskou omáčku a mletý černý pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
  2. Vaření: Zakryjte hrnec pokličkou a vařte na nízkém stupni po dobu 7–8 hodin, dokud maso nezměkne a nebude se snadno rozpadat.
  3. Přidání nudlí: Po uplynutí této doby přidejte do hrnce vaječné nudle. Promíchejte a pokračujte ve vaření na vysokém stupni dalších 20–30 minut, dokud nudle nezměknou. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu hovězího vývaru.
  4. Dokončení pokrmu: Pro dosažení krémovější konzistence vmíchejte zakysanou smetanu.
  5. Servírování: Podávejte horké, ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou.

Tipy pro přípravu:

  • Opečení masa: Pro intenzivnější chuť můžete před vložením do pomalého hrnce maso zprudka opéct na pánvi.
  • Konzistence omáčky: Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, přidejte během vaření trochu hovězího vývaru.
  • Krémová varianta: Pro dosažení jemnější a krémovější chuti vmíchejte na závěr zakysanou smetanu.
  • Doporučené přílohy: Tento pokrm skvěle doplní křupavý chléb nebo čerstvý zeleninový salát.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení