Prastarý recept na nejlepší plněné zelí: Tento recept je cennější než všechny peníze světa!

Tento recept na plněné zelí pochází ze Slovenska a potěší všechny vaše chuťové buňky.
Hashtagy článku: #Recepty
zdroj: Pinterest
reklama
3.7/5 - (6 votes)

Recept se dědil na Slovensku z generací na generace, a tak se dochoval až dodnes.

Je to takový malý poklad, takže by se dalo s trochou nadsázky říci, že je cennější než všechny peníze na světě.

Co budeme potřebovat?

 

  • 2 vélké hlávky zelí
  • 2kg uvařené rýže
  • 2kg mletého vepřového masa
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • červená paprika (koření)
  • kysané zelí

Jaký je postup přípravy?

 

Maso osolíme a okořeníme, přidáme...

Pokračování článku na další stránce

[nextpage]

Maso osolíme a okořeníme, přidáme již uvařenou rýži, vajíčka a promícháme.

Když máme náplň hotovou, připravíme si zelí. Celou hlávku ponoříme do vařící vody na několik vteřin a vzápětí vyndáme.

Ze zelí opatrně oddělíme celé listy, které vložíme do stejné vody a povaříme 2-3 minuty. Listy díky tomu krásně změknou a bude se s nimi dobře pracovat.

Listy následně plníme směsí mletého masa a rýže – do každého listu dáme asi 2 lžíce pripravené náplně.

Na dno hrnce navrstvíme...

Pokračování článku na další stránce

[nextpage]

Na dno hrnce navrstvíme kysané zelí, uložíme plněné zelné listy jeden vedle druhého, tak aby nám náplň nevypadla.

Pro jistotu zahněte dobře i kraje. (Dávejte na tohle pozor, protože je to důležité.)

Nakonec zalijeme vodou a dáme vařit na 10-15 minut, pak přikryté necháme ještě v troubě dojít. Není třeba příliš dlouho, stačí, aby se maso pěkně uvařilo.

Na závěr se sluší napsat...

Dobrou chuť!

reklama
Pokračujte ve čtení.
3.7/5 - (6 votes)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučujeme
Doporučené k přečtení