Recept na epické Hovězí Nachos Supreme

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama

Pro maso:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 balíček taco koření (případně směs chilli prášku, kmínu, papriky a česnekového prášku)
  • 120 ml vody

Pro nachos:

  • 1 balení tortilla chipsů (asi 300–350 g)
  • 200 g strouhaného sýra (kombinace čedaru a Monterey Jack)
  • 80 ml nakrájených černých oliv
  • 80 ml nakládaných jalapeños (dle chuti)
  • 1 střední rajče, nakrájené na kostičky
  • 1/2 červené cibule, nasekané
  • Hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • Zakysaná smetana a guacamole na ozdobu
  • Salsa k podávání

Postup:

  1. Příprava masa:
    • Na velké pánvi rozehřejte středně silný plamen. Přidejte mleté hovězí maso a za stálého míchání ho opékejte, dokud nezhnědne a neztratí růžovou barvu.
    • Přebytečný tuk slijte.
    • Přidejte jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Restujte několik minut, dokud cibule nezprůhlední.
    • Vmíchejte taco koření a zalijte vodou. Nechte několik minut dusit, dokud směs nezhoustne a chutě se nepropojí. Poté odstavte z ohně.
  2. Sestavení nachos:
    • Předehřejte troubu na 175 °C.
    • Na velký plech nebo žáruvzdorný tác rozložte vrstvu tortilla chipsů.
    • Rovnoměrně posypte strouhaným sýrem, aby byly pokryty všechny chipsy.
    • Na sýr rovnoměrně rozprostřete připravenou masovou směs.
    • Posypte nakrájenými černými olivami a nakládanými jalapeños.
  3. Pečení a zdobení:
    • Vložte nachos do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat.
    • Mezitím nakrájejte rajče na kostičky, nasekejte červenou cibuli a čerstvý koriandr.
    • Po vyjmutí nachos z trouby je posypte připravenými rajčaty, cibulí a koriandrem.
    • Na závěr přidejte lžičky zakysané smetany a guacamole.
    • Podávejte ihned salsou jako dipem.

Tipy pro dokonalé nachos:

  • Výběr chipsů: Použijte kvalitní, pevné tortilla chipsy, které udrží váhu všech ingrediencí a nezvlhnou.
  • Sýr: Pro nejlepší výsledek si nastrouhejte sýr sami. Předem nastrouhané sýry často obsahují přísady, které brání správnému tavení.
  • Přizpůsobení chuti: Množství jalapeños upravte podle své tolerance k pálivým jídlům.
  • Další možnosti: Pro vegetariánskou verzi můžete místo masa použít černé fazole nebo směs zeleniny.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení