Recept na vepřové kotlety se smetanovou omáčkou a bramborami

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
3.8/5 - (5 votes)

Suroviny:

reklama
  • 6 vepřových kotlet bez kosti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 brambor typu russet, nakrájených na tenké plátky
  • 1 balíček francouzské cibulové polévkové směsi
  • 1 plechovka kondenzované smetanové cibulové polévky
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava a opečení masa:
    • Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu.
    • Osolené a opepřené kotlety z obou stran dozlatova opečte.
  2. Příprava zapékací mísy:
    • Předehřejte troubu na 175 °C.
    • Lehce vymažte zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
  3. Vrstvení ingrediencí:
    • Na dno zapékací mísy rozložte plátky brambor.
    • Na brambory položte opečené kotlety.
  4. Příprava omáčky:
    • V míse smíchejte mléko, francouzskou cibulovou polévkovou směs a kondenzovanou smetanovou cibulovou polévku.
    • Touto směsí rovnoměrně přelijte maso a brambory.
  5. Pečení:
    • Přikryjte mísu alobalem a pečte v předehřáté troubě 60 minut, dokud brambory nezměknou.
    • Pokud je třeba, sejměte alobal a pečte dalších 10 minut pro zhnědnutí povrchu.

Tipy pro dokonalý pokrm:

  • Výběr masa: Pro šťavnatější výsledek můžete použít kotlety s kostí, které dodají pokrmu intenzivnější chuť.
  • Přidání zeleniny: Pro obohacení chuti lze mezi vrstvy přidat nakrájenou cibuli nebo papriku.
  • Dochucení: Pro pikantnější variantu můžete do omáčky přidat špetku chilli nebo mleté papriky.

Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení