reklama
Ingredience:
reklama
- 1 libra (cca 450 g) mletého vepřového masa
- 2 šálky univerzální mouky
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 šálek mléka
- 1 vejce
- 2 šálky strouhaného ostrého čedaru
- 6 polévkových lžic rozpuštěného nesoleného másla
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte formu na muffiny.
- Na středním plameni osmažte mleté maso, dokud není propečené. Poté ho přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
- Přidejte osmažené maso a strouhaný sýr k suchým ingrediencím a promíchejte.
- V samostatné míse vyšlehejte mléko s vejcem. Tuto směs přilijte k suchým ingrediencím a míchejte, dokud se vše nespojí. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte.
- Těsto rozdělte do připravené formy na muffiny, každý košíček naplňte téměř po okraj.
- Pečte 18–20 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
- Nechte muffiny několik minut vychladnout, poté je vyjměte z formy a podávejte teplé.
Návrhy na obměny:
- Pikantní varianta: Přidejte 1/8 čajové lžičky kajenského pepře nebo použijte pikantní klobásu pro ostřejší chuť.
- Zeleninový doplněk: Vmíchejte do těsta jemně nasekanou jarní cibulku, papriku nebo špenát pro zvýšení nutriční hodnoty a svěžesti.
- Různé druhy sýrů: Experimentujte s různými sýry, jako je pepřový jack pro pikantní nádech nebo mozzarella pro jemnější chuť.
Uchovávejte muffiny v uzavřené nádobě v chladničce až 2 dny. Pro delší skladování je jednotlivě zabalte do plastové fólie a zmrazte až na tři měsíce. Před konzumací je nechte rozmrazit při pokojové teplotě a poté krátce ohřejte v mikrovlnné troubě.