Trojitý broskvový koláč: Recept na lahodný dezert s třemi vrstvami těsta

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 3 balení (každé o hmotnosti 310 gramů) směsi na přípravu koláčového těsta (např. Betty Crocker™)
  • 1 šálek studené vody
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 3/4 šálku rozpuštěného másla nebo ghí
  • 2 lžičky mleté muškátové oříšku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky citronového extraktu
  • 2 plechovky (každá o objemu 820 gramů) nakrájených broskví v sirupu, necezené

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Smíchejte jedno balení směsi na těsto s 1/3 šálku studené vody, dokud nevznikne hladké těsto. Rozválejte ho na obdélník o rozměrech 28×20 cm a nakrájejte na 4 proužky široké 5 cm. Tyto proužky položte na nevymazaný plech a pečte 17 minut. Po upečení je odložte stranou.
  2. Další balení směsi na těsto smíchejte s 1/3 šálku studené vody a vytvořte těsto. Rozválejte ho tak, aby pokrylo dno a boky nevymazané obdélníkové zapékací mísy o rozměrech 33×23×5 cm. Těsto vtlačte do mísy a odložte stranou.
  3. Ve velké míse smíchejte cukr, muškátový oříšek, rozpuštěné máslo, skořici, vanilkový a citronový extrakt a broskve v sirupu. Polovinu této směsi nalijte do připravené zapékací mísy s těstem. Na tuto vrstvu položte upečené proužky těsta a poté zalijte zbytkem broskvové směsi.
  4. Poslední balení směsi na těsto smíchejte s 1/3 šálku studené vody a vytvořte těsto. Rozválejte ho tak, aby pokrylo vrch zapékací mísy. V těstě vytvořte několik otvorů pro únik páry a položte ho na vrstvu broskví. Okraje těsta přitlačte k okrajům mísy, aby se utěsnily.
  5. Pečte v předehřáté troubě po dobu 1 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nechte koláč vychladnout a poté ho uchovávejte zakrytý v lednici.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení