reklama
Ingredience:
reklama
- 3 balení (každé o hmotnosti 310 gramů) směsi na přípravu koláčového těsta (např. Betty Crocker™)
- 1 šálek studené vody
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 3/4 šálku rozpuštěného másla nebo ghí
- 2 lžičky mleté muškátové oříšku
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky citronového extraktu
- 2 plechovky (každá o objemu 820 gramů) nakrájených broskví v sirupu, necezené
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 175 °C. Smíchejte jedno balení směsi na těsto s 1/3 šálku studené vody, dokud nevznikne hladké těsto. Rozválejte ho na obdélník o rozměrech 28×20 cm a nakrájejte na 4 proužky široké 5 cm. Tyto proužky položte na nevymazaný plech a pečte 17 minut. Po upečení je odložte stranou.
- Další balení směsi na těsto smíchejte s 1/3 šálku studené vody a vytvořte těsto. Rozválejte ho tak, aby pokrylo dno a boky nevymazané obdélníkové zapékací mísy o rozměrech 33×23×5 cm. Těsto vtlačte do mísy a odložte stranou.
- Ve velké míse smíchejte cukr, muškátový oříšek, rozpuštěné máslo, skořici, vanilkový a citronový extrakt a broskve v sirupu. Polovinu této směsi nalijte do připravené zapékací mísy s těstem. Na tuto vrstvu položte upečené proužky těsta a poté zalijte zbytkem broskvové směsi.
- Poslední balení směsi na těsto smíchejte s 1/3 šálku studené vody a vytvořte těsto. Rozválejte ho tak, aby pokrylo vrch zapékací mísy. V těstě vytvořte několik otvorů pro únik páry a položte ho na vrstvu broskví. Okraje těsta přitlačte k okrajům mísy, aby se utěsnily.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 1 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nechte koláč vychladnout a poté ho uchovávejte zakrytý v lednici.