Devětačtyřicetiletá Australanka byla dlouholetou vegetariánkou, když však byla potřetí v životě těhotná, ochutnala hovězí burger a tato zkušenost jí změnila život naruby.
Nejen, že začala konzumovat maso, stala se z ní dokonce profesionální řeznice s vlastní chovnou farmou.
Hamburger byl pro ženu prvním masem, které pocítila v ústech, po třiceti letech. Maso přestala jíst v roce 1989 poté, co si přečetla knihu australského filosofa Petera Singera s českým názvem Osvobození zvířat, která pojednává o krutém zacházení se zvířaty.
Je známým faktem, že během těhotenství se chutě a nálady žen výrazně mění, což postihlo i Tammi. A tak si řekla, že jeden malý hamburger by jí mohl zlepšit náladu. Co se však nestalo, záhy s vegetariánstvím skoncovala. Tammy nikdy nepovažovala konzumaci masa za neetickou, akorát jí vadilo zacházení se zvířaty před jejich porážkou a z toho důvodu maso nejedla.
Vlastní farma
S manželem si následně udělali průzkum trhu a zjistili, že je spousta dalších lidí, kteří by rádi maso konzumovali, ale nechtějí, aby při svém chovu zvířata trpěla. Napadlo je tak, že by mohli založit vlastní farmu, kde by se zacházelo se zvířaty eticky.
Nápad jim vyšel. Tammi a Stuart nyní úspěšně provozují farmu s prasaty, kterým se dostává mimořádné péče. I když svá prasata nakonec pro maso porazí, chovají se k nim s úctou a respektem, nejsou tak pro ně pouhým nástrojem k zisku jako u většiny velkochovů. Prasata žijí ve volném prostranství, mají přirozené krmení a necpou do nich žádná chemicky upravená krmiva.
A takhle se z vegetariánky Tammy stala řeznice.
Podívejte nyní v galerii na to, jaký spokojený život na farmě vedou.