Zastánci oplachování
Někteří domácí kuchaři obhajují oplachování mletého hovězího masa.
Věří, že pomáhá snižovat obsah tuku. Pro ty, kteří si hlídají příjem kalorií nebo nemají rádi tučná jídla, se to zdá ideální.
Odpůrci máchání
Jiní argumentují proti, tvrdí, že snižuje chuť.
Odplavení tuku také odstraní chuť a vlhkost, což má za následek suché a nevýrazné jídlo. Oplachování mletého hovězího masa může způsobit nepořádek s vodou stříkající mastnotou.
Kromě toho může vylévání tuku do odpadu ucpat potrubí. Jak tuk tuhne, vede to ke špatnému odvodnění a drahým opravám. Efektivnější metodou je nechat tuk vychladnout a ztuhnout, než ho seškrábnete do koše.
Nakonec je rozhodnutí opláchnout mleté hovězí maso na vás. Zvažte výhody a nevýhody. Až budete příště vařit s mletým hovězím masem, zvolte přístup, který nejlépe vyhovuje vašim preferencím chuti a textury. Dobrou chuť!