reklama
Suroviny:
reklama
- 1 balení (cca 450 g) vepřové klobásy, zbavené střívek
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 1 paprika (libovolné barvy), nakrájená na kostičky
- 1 hrnek nakrájených žampionů
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek nastrouhaného sýra Monterey Jack (nebo směs Monterey Jack a čedaru)
- 1/2 hrnku mléka
- 3 velká vejce
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 listové těsto (kupované nebo domácí)
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a papriku a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou a mírně nezkaramelizují.
- Přidejte klobásu, kterou rozdrobte vařečkou. Smažte, dokud není propečená. Poté přidejte žampiony a česnek a restujte další 2–3 minuty. Osolte a opepřete podle chuti. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.
- V míse prošlehejte mléko s vejci, dokud nevznikne hladká směs.
- Listové těsto vyválejte a vložte do koláčové formy o průměru 23 cm. Těsto jemně přitlačte k formě.
- Na těsto rovnoměrně rozložte směs klobásy a zeleniny. Posypte nastrouhaným sýrem.
- Přelijte mléčno-vaječnou směsí tak, aby pokryla celý povrch.
- Formu položte na plech (pro případ přetečení) a pečte v předehřáté troubě 35–40 minut, dokud náplň neztuhne a těsto nezezlátne.
- Po upečení vyjměte z trouby a nechte několik minut odpočinout. Poté nakrájejte a podávejte.