Vydatný Monterey koláč s klobásou: Lahodný recept pro každou příležitost

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 1 balení (cca 450 g) vepřové klobásy, zbavené střívek
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 1 paprika (libovolné barvy), nakrájená na kostičky
  • 1 hrnek nakrájených žampionů
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek nastrouhaného sýra Monterey Jack (nebo směs Monterey Jack a čedaru)
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3 velká vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 listové těsto (kupované nebo domácí)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a papriku a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou a mírně nezkaramelizují.
  3. Přidejte klobásu, kterou rozdrobte vařečkou. Smažte, dokud není propečená. Poté přidejte žampiony a česnek a restujte další 2–3 minuty. Osolte a opepřete podle chuti. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  4. V míse prošlehejte mléko s vejci, dokud nevznikne hladká směs.
  5. Listové těsto vyválejte a vložte do koláčové formy o průměru 23 cm. Těsto jemně přitlačte k formě.
  6. Na těsto rovnoměrně rozložte směs klobásy a zeleniny. Posypte nastrouhaným sýrem.
  7. Přelijte mléčno-vaječnou směsí tak, aby pokryla celý povrch.
  8. Formu položte na plech (pro případ přetečení) a pečte v předehřáté troubě 35–40 minut, dokud náplň neztuhne a těsto nezezlátne.
  9. Po upečení vyjměte z trouby a nechte několik minut odpočinout. Poté nakrájejte a podávejte.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení