reklama
Ingredience:
reklama
- 6 vepřových kotlet bez kosti
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 brambor typu russet, nakrájených na tenké plátky
- 1 balíček francouzské cibulové polévkové směsi
- 1 plechovka kondenzované krémové cibulové polévky
- ½ šálku plnotučného mléka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Příprava a opečení:
- Na středně vysoké teplotě rozehřejte olivový olej na pánvi.
- Vepřové kotlety osolte a opepřete z obou stran.
- Opečte kotlety na pánvi z obou stran dozlatova.
- Příprava trouby:
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Lehce vymažte zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
- Vrstvení:
- Na dno připravené zapékací mísy rozložte rovnoměrně plátky brambor.
- Na brambory položte opečené vepřové kotlety.
- Příprava omáčky:
- V míse smíchejte mléko, francouzskou cibulovou polévkovou směs a kondenzovanou krémovou cibulovou polévku, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Touto směsí rovnoměrně přelijte vepřové kotlety a brambory v zapékací míse.
- Pečení:
- Přikryjte mísu alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 60 minut.
- Po hodině zkontrolujte, zda jsou brambory měkké. Pokud ne, pečte dalších 10 minut, dokud nezměknou.