Výtečný pokrm z vepřových kotlet s krémovou cibulovou omáčkou​

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
4.8/5 - (6 votes)

Ingredience:

reklama
  • 6 vepřových kotlet bez kosti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 brambor typu russet, nakrájených na tenké plátky
  • 1 balíček francouzské cibulové polévkové směsi
  • 1 plechovka kondenzované krémové cibulové polévky
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava a opečení:
    • Na středně vysoké teplotě rozehřejte olivový olej na pánvi.
    • Vepřové kotlety osolte a opepřete z obou stran.
    • Opečte kotlety na pánvi z obou stran dozlatova.
  2. Příprava trouby:
    • Předehřejte troubu na 175 °C.
    • Lehce vymažte zapékací mísu o rozměrech 23×33 cm.
  3. Vrstvení:
    • Na dno připravené zapékací mísy rozložte rovnoměrně plátky brambor.
    • Na brambory položte opečené vepřové kotlety.
  4. Příprava omáčky:
    • V míse smíchejte mléko, francouzskou cibulovou polévkovou směs a kondenzovanou krémovou cibulovou polévku, dokud nevznikne hladká omáčka.
    • Touto směsí rovnoměrně přelijte vepřové kotlety a brambory v zapékací míse.
  5. Pečení:
    • Přikryjte mísu alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 60 minut.
    • Po hodině zkontrolujte, zda jsou brambory měkké. Pokud ne, pečte dalších 10 minut, dokud nezměknou.

4.8/5 - (6 votes)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení