Cheesy Onion Crisps: Křupavá sýrová pochoutka z pečené cibule

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálek strouhaného sýra (čedar, mozzarella nebo jiný dobře tavitelný sýr)
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej ve spreji nebo olivový olej na vymazání

Postup:

  1. Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem nebo alobalem a lehce potřete olejem.
  2. Příprava cibule: Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké kroužky. Oddělte jednotlivé kroužky a vložte je do velké mísy.
  3. Obalení cibule: V jiné misce smíchejte strouhaný sýr, parmazán, mouku, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalte v této sýrové směsi, dokud nejsou rovnoměrně pokryté.
  4. Uspořádání na plech: Obalené cibulové kroužky rozložte v jedné vrstvě na připravený plech tak, aby se nepřekrývaly.
  5. Pečení: Vložte plech do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, dokud nejsou cibulové kroužky křupavé a sýr zlatavý.
  6. Chlazení a servírování: Vyjměte plech z trouby a nechte cibulové křupky několik minut vychladnout. Poté je přeneste na servírovací talíř a podávejte teplé.
  7. Volitelné dochucení: Pro zvýraznění chuti můžete před podáváním posypat křupky dalším strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou nebo špetkou kajenského pepře.

Tipy pro dokonalé Cheesy Onion Crisps:

  • Výběr sýra: Použití kvalitního sýra, jako je čedar nebo mozzarella, zajistí bohatou chuť a dobrou tavitelnost.
  • Tenké plátky cibule: Čím tenčí plátky cibule nakrájíte, tím křupavější budou výsledné křupky.
  • Koření: Experimentujte s různými kořeními, jako je kajenský pepř pro pikantní variantu nebo italské bylinky pro středomořský nádech.

Cibulové křupky se staly populární díky své jednoduchosti a chutnosti. Podobné recepty se objevily na různých kulinářských webech a sociálních sítích, kde si získaly oblibu mezi milovníky slaných pochoutek.

Možné variace receptu:

  • Bezlepková verze: Pro bezlepkovou variantu nahraďte hladkou mouku bezlepkovou směsí nebo mandlovou moukou.
  • Veganská verze: Použijte rostlinné sýry a místo parmazánu veganský alternativní sýr.
  • Pikantní varianta: Přidejte do sýrové směsi špetku chilli prášku nebo cayennského pepře pro ostřejší chuť.

Cheesy Onion Crisps jsou snadno připravitelnou a chutnou pochoutkou, která potěší vaše chuťové buňky. Díky kombinaci křupavé cibule a rozpuštěného sýra jsou ideální volbou pro různé příležitosti. Vyzkoušejte tento recept a objevte novou oblíbenou svačinu pro sebe i své blízké.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení