Cotton Cake: Rodinný recept na nadýchaný dort

Publikováno 31.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Cotton Cake, známý svou neuvěřitelně jemnou a nadýchanou strukturou připomínající bavlnu, je oblíbeným dezertem v mnoha domácnostech. Tento dort, který se doslova rozplývá na jazyku, je ideální volbou pro různé příležitosti – od rodinných oslav po klidná odpoledne s šálkem čaje.​

Původ Cotton Cake lze vysledovat do Japonska, kde je znám jako "japonský cheesecake" nebo "soufflé cheesecake". Tento dezert vznikl v 60. letech 20. století díky japonskému šéfkuchaři Tomotaru Kuzunovi, který se inspiroval německým käsekuchen během své cesty do Berlína. Výsledkem je dort s lehkou, vzdušnou texturou, méně sladký a kalorický než tradiční západní cheesecaky.


Pokračujte ve čtení článku na další straně.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení