Deconstructed Egg Roll: Rychlý a chutný recept na večeři​

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 1 lb (asi 450 g) mletého vepřového nebo krůtího masa
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 3–4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 šálku sójové omáčky (pro bezlepkovou variantu použijte tamari nebo kokosové aminos)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 střední hlávky zelí, nakrájené na tenké proužky
  • 2 velké mrkve, nastrouhané nebo nakrájené na tenké proužky
  • 1 paprika, nakrájená na tenké plátky (libovolné barvy)
  • 3–4 jarní cibulky, nakrájené šikmo
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce hoisin omáčky (volitelné, pro extra chuť)
  • 1 lžíce Sriracha nebo jiné chilli omáčky (podle chuti)
  • Sezamová semínka na ozdobu (volitelné)
  • Vařená rýže nebo květáková rýže k podávání

Postup:

  1. Na velké pánvi nebo woku rozehřejte sezamový olej na středně vysokou teplotu.
  2. Přidejte mleté maso a restujte, dokud není propečené a hnědé. Během smažení maso rozdrobte na menší kousky.
  3. Vmíchejte nasekanou cibuli, česnek a nastrouhaný zázvor. Restujte několik minut, dokud cibule nezprůhlední a směs nezačne vonět.
  4. Snižte teplotu na střední stupeň a přidejte nakrájené zelí, mrkev a papriku. Vše dobře promíchejte.
  5. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet a hoisin omáčku (pokud používáte). Tuto směs nalijte na zeleninu a maso v pánvi a důkladně promíchejte.
  6. Pokračujte ve vaření, občas promíchejte, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
  7. Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte Sriracha nebo jinou chilli omáčku a dobře promíchejte.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte podle potřeby.
  9. Sejměte pánev z ohně a posypte pokrm nakrájenými jarními cibulkami.
  10. Podávejte horké s vařenou rýží nebo květákovou rýží. Pro extra chuť a texturu můžete posypat sezamovými semínky.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení