Tento jistojistě potřebný bílý prášek výrobci často maskují ještě jako L-Cystein, to nezní špatně ne? Ale prakticky jde stále o to samé.
Používání tohoto "zázraku" posvětila loni EU a smí se tedy běžně přidávat nejen do krmiva pro dobytek, ale do pečiva pro lidi.
"E920 je součástí zlepšujících přípravků, které i my používáme při výtobě běžného pečiva", komentoval pro portál vitalia.cz zástupce společnosti Penam. "My ovšem používáme zásadně L-Cystein syntetického původu" dodal.
Zní to, jako že jim máme snad děkovat? S tímto "zlepšovačem" musí být pečivo opravdu "perfektní"!
Převážná většina L-Cysteinu se vyrábí v Číně chemickým rozpouštěním vlasů, například z kadeřnictví, peří, oslích kopyt a prasečích štětin ve velikém množství koncentrované kyseliny chlorovodíkové.
Do pekařských výrobků se přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné pečivo - a to je to zázračně a tuze potřebně "vylepšení"! Děkujeme...
Tahle pochutinka se vyskytuje například v těchto produktech: