Jednoduché a chutné masové kuličky z pomalého hrnce​

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 120 ml strouhanky
  • 60 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička italského koření
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 700 ml marinara omáčky

Postup:

  1. Příprava směsi: V míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, mléko, vejce, cibuli, česnek, italské koření, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  2. Tvarování kuliček: Ze směsi vytvarujte kuličky o průměru přibližně 2,5–3 cm. Měli byste získat kolem 20–24 kuliček.
  3. Vaření v pomalém hrnci: Masové kuličky umístěte do pomalého hrnce a zalijte je marinara omáčkou tak, aby byly zcela ponořené.
  4. Doba vaření: Přiklopte hrnec pokličkou a vařte na nízkém stupni 6–8 hodin nebo na vysokém stupni 3–4 hodiny, dokud nebudou kuličky důkladně propečené.
  5. Podávání: Podávejte teplé, například s těstovinami, v sendviči nebo jako samostatný pokrm.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení