reklama
Suroviny:
reklama
Pro sekanou:
- 680 g mletého hovězího masa (lze kombinovat s mletým vepřovým)
- 120 ml strouhanky
- 120 ml mléka
- 80 ml jemně nasekané cibule
- 80 ml jemně nasekané papriky (zelené nebo červené)
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 60 ml kečupu
- 60 ml barbecue omáčky
- 60 ml nastrouhaného parmazánu
- 1 vejce
- 1,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky mletého černého pepře
- 0,5 lžičky sušeného oregana
- 0,5 lžičky sušeného tymiánu
- 0,5 lžičky papriky
- 0,25 lžičky kajenského pepře (volitelné pro pikantnější chuť)
Pro glazuru:
- 60 ml kečupu
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička worcesterské omáčky
Postup:
- Příprava trouby: Předehřejte troubu na 175 °C.
- Směs na sekanou: Ve velké míse smíchejte mleté maso, strouhanku, mléko, nasekanou cibuli, papriku, česnek, kečup, barbecue omáčku, parmazán, vejce, sůl, pepř, oregano, tymián, papriku a kajenský pepř (pokud používáte). Důkladně promíchejte, ale nepřemíchejte, aby sekaná zůstala šťavnatá.
- Tvarování sekané: Vytvarujte z masové směsi bochník a položte ho do vymazané nebo pečicím papírem vyložené zapékací formy.
- Příprava glazury: V malé misce smíchejte kečup, hnědý cukr a worcesterskou omáčku.
- Nanesení glazury: Rovnoměrně potřete vršek sekané připravenou glazurou.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě 60 až 75 minut, dokud vnitřní teplota sekané nedosáhne 71 °C. Pokud nemáte teploměr, zkontrolujte propečení rozkrojením středu sekané; šťáva by měla být čirá a maso bez růžového zabarvení.
- Odpočinutí a servírování: Po vyjmutí z trouby nechte sekanou 10 minut odpočinout, aby se šťávy rovnoměrně rozložily. Poté nakrájejte na plátky a podávejte s oblíbenými přílohami, jako jsou bramborová kaše a dušená zelenina.