Křupavé mini blooming cibule z horkovzdušné fritézy: Snadný recept, který si zamilujete!

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Postup:

reklama
  1. Příprava cibulí:
    • Oloupejte cibule a odřízněte vrchní část (ne kořen). Opatrně proveďte několik řezů od vrchu cibule dolů, asi 1,5 cm od kořene, čímž vytvoříte "okvětní lístky". Dejte pozor, abyste neprořízli cibuli úplně.​
  2. Namočení cibulí:
    • Vložte nakrájené cibule do mísy s ledovou vodou na přibližně 1 hodinu. To pomůže otevřít "okvětní lístky".​
  3. Příprava obalovací stanice:
    • V jedné misce smíchejte mouku s paprikou, česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí a pepřem.​
    • Ve druhé misce rozšlehejte vejce.​
    • Ve třetí misce připravte strouhanku.​
  4. Obalování cibulí:
    • Vyjměte cibule z ledové vody a osušte je papírovými utěrkami.​
    • Každou cibuli obalte v moučné směsi, ujistěte se, že jsou pokryty všechny "okvětní lístky".​
    • Poté cibule ponořte do rozšlehaných vajec, aby byly plně obaleny.​
    • Nakonec cibule obalte ve strouhance, jemně přitlačte, aby strouhanka přilnula k "okvětním lístkům".​
  5. Příprava horkovzdušné fritézy:
    • Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 190 °C po dobu asi 5 minut.​
  6. Smažení cibulí:
    • Lehce potřete koš fritézy sprejem na vaření nebo olejovým rozprašovačem.​
    • Umístěte obalené cibule do koše fritézy, ujistěte se, že nejsou přeplněné.​
    • Smažte při 190 °C po dobu 15-20 minut, nebo dokud nejsou cibule zlatavě hnědé a křupavé. Během smažení můžete cibule jednou otočit, aby se rovnoměrně osmažily.​
  7. Podávání:
    • Opatrně vyjměte mini blooming cibule z fritézy pomocí kleští nebo špachtle.​
    • Podávejte s oblíbeným dipem, jako je ranch, aioli nebo pikantní omáčka.​
    • Užijte si tyto křupavé a chutné mini blooming cibule jako předkrm nebo svačinu.​
foto: facebook.com

Tento recept nabízí skvělou alternativu k tradičním smaženým cibulím, s menším množstvím oleje a stejnou lahodnou chutí.​

Pro lepší představu o postupu přípravy můžete zhlédnout následující video:


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení