Kuřecí Cordon Bleu: Klasika, která nikdy nezklame

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
3.5/5 - (31 votes)

Suroviny:

reklama
  • 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže​
  • 4 plátky švýcarského sýra​
  • 4 plátky šunky​
  • 1/2 šálku hladké mouky​
  • 2 vejce, rozšlehaná​
  • 1 a 1/4 šálku strouhanky​
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu​
  • 1 lžička česnekového prášku​
  • 1/2 lžičky papriky​
  • Sůl a pepř podle chuti​

Postup:

  1. Příprava kuřecího masa: Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte zapékací misku. Každé kuřecí prso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a naklepejte na tloušťku přibližně 0,5 cm.​
  2. Sestavení rolád: Na každý plátek kuřete položte plátek švýcarského sýra a šunky. Srolujte pevně do rolády a v případě potřeby zajistěte párátky.​
  3. Obalování: Připravte si tři mělké misky. Do první dejte mouku, do druhé rozšlehaná vejce a do třetí směs strouhanky, parmezánu, česnekového prášku, papriky, soli a pepře. Každou roládu obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhankové směsi. Jemně přitlačte, aby obal dobře držel.​
  4. Pečení: Obalené rolády umístěte do připravené zapékací misky a pečte 25–30 minut, dokud není kuře propečené a obal zlatavý. Po vytažení z trouby nechte několik minut odpočinout před krájením a podáváním.​
  5. Servírování: Podávejte horké, případně ozdobené čerstvou petrželkou. Jako příloha se hodí dušená zelenina, bramborová kaše nebo čerstvý zeleninový salát.

3.5/5 - (31 votes)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení